0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Crno-beli potopili Brešu

Objavljeno: 10.03.13 u 20:08

partizan - radnicki kragujevac vaterpolo

Foto: starsport

Vaterpolisti Partizana ostvarili su ubedljivu pobedu protiv Breše u prvom meču osmine finala Lige šampiona savladavši italijanski tim sa 9:5 (2:0, 3:0, 1:2, 3:3).

Crno-bele je u početno vođstvo doveo Stefan Mitrović, da bi na 2:0 povećao mladi Gavril Subotić. Niko u tim momentima nije mogao ni da pretpostavi da Breša cele dve četvrtine neće uspeti da savlada večeras odličnog Slobodana Sora.

Dok je najiskusniji u redovima Partizana briljirao na golu, potpomognut odličnom odbranom svojih klupskih drugova, Mitrović i Subotić sa po još jednim pogotkom odnosno Dedović povećali su prednost Partizana na ogromnih 5:0.

Italijani su do prvog gola došli tek početkom trećeg perioda i to preko centra Luke Lončara, koji je ubrzo smanji i na 5:2. Kao da se u tim momentima uvukao strah od pobede u kosti mladih vaterpolista Partizana pa njihova igra nije ličila na onu iz prvih 16 minuta. Ipak, prelepim golom iz faula Dedović je ponovo podigao prenost Partizana na četiri gola pa su crno-beli nešto smireniji ušli u poslednju četvrtinu.

Sredinom poslednjeg perioda srpski šampion je ponovo stekao pet golova prednosti nakon gola centra Vukićevića koji je na asistenciju Mitrovića materijalizovao igrača više, ali su Italijani već u sledećem napadu preko Đorđetija došli do trećeg gola. Ponovo je Partizan stekao igrača više i ponovo je odigrana ista akcija, prenos za Vukićevića koji je još jednom bio precizan. Međutim, ponovo je pala koncentracija u odbrani pa je Elez udarcem iz daljine vrlo brzo smanjio na 8:4.

Pretpostavljalo se da je tačku na ovaj meč nepuna dva minuta pre kraja stavio danas neprepoznatljivi Dušan Mandić, međutim iskusni Kalkatera je u poslednjem napadu svog tima uspeo da koliko toliko vrati nadu Breši da može nešto da uradi u revanšu.

Po dva pogotka za Partizan postigli su Mitrović, Subotić, Dedović i Vukićević, a jednom je precizan bio Mandić. Na drugoj strani Lončar dao dva gola, a u listu strelaca upisali su se još Đorđeti, Kalkatera i Elez.

Revanš meč je na programu 20. marta u Breši.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter