0
Ostali sportovi

Zvezda razbila Eger

Objavljeno: 09.03.13 u 18:18

zvezda-eger-tajmaut-starsport

Vaterpolisti Crvene zvezde ostvarili su ubedljivu pobedu od 13:6 (5:2, 4:1, 2:3, 2:0) protiv mađarskog Egera u prvom meču osmine finala Lige šampiona pa će na revanš, koji je na programu 20. marta, putovati sa čak sedam golova prednosti.

Samo do rezultata 2:2 Eger je bio ravnopravan rival. U tom momentu Šefik je odbranio peterac, da bi potom krenuo potpuni potop mađarskog tima. Do kraja prve četvrtine bilo je 5:2 za Zvezdu, da bi na poluvremenu crveno-beli imali čak šest golova prednosti (9:3).

sefik-zvezda-eger-starsport

Odlično je srpski tim koristio prednost igrača više,d ok je na drugoj strani briljirao Denis Šefik koji je praktično začarao svoju mrežu (u jednom trenutku je imao skor 3/21). Samo treći period Zvezda je odigrala nešto slabije, pre svega u napadu pa je Eger nakon sedam golova minusa na kraju tog perioda uspeo da svede prednost crveno-belih na +5 (11:6).

Međutim, u četvrtom periodu Šefik je ponovo zaključao svoj gol, a preko Pijetlovića i Rašovića Zvezda je u prvom delu ovog perioda uspela opet da dođe do +7(13:6) što je na kraju bio i konačan rezultat.

prlainovic-zvezda-eger-starsport

Najefikasniji u domaćem timu bio je Sava Ranđelović sa tri pogotka, po dva su postigli Pijetlović i Avramović, a u listu strelaca upisali su se još braća Rašović, Prlainović, Stojičić i Rađen.

„Nismo se nadali ovakvom rezultatu, ali smo očekivali pobedu. Očekivanja smo ispunili. Odličnom odbranom smo uspeli da vratimo sistem igre koji smo izgubili u prethodne tri nedelje. Razlika je velika, ali nikako ne smemo da se opustimo uoči revanša. Meč je presudila dobra odbrana i naša odlična realizacija igrača više, Velika stvar za naš vaterpolo bi bila da se Zvezda ili Partizan plasiraju na Fajnal-for koji će da bude održan u Beogradu“ – rekao je neposredno posle utakmice trener Crvene zvezde Dejan Savić.

avramovic-zvezda-eger-starsport

Foto: starsport

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter