0
Ostali sportovi

Srpski golferi uspešni u Južnoj Africi

Objavljeno: 09.03.13 u 13:33

image
Srpski golfer ostvarili su sjajan uspeh na završnom turniru BMV Svetskog kupa, koji se u prethodna tri dana održavao u gradu Džordž u Južnoj Africi. Na nezvaničnom Svetskom šampionatu golfera amatera u čijim kvalifikacijama je učestvovalo preko 100.000 igrača, takmičilo se 50 reprezentacija u tri kategorije – dve muške I jednoj ženskoj.

Srbiju su predstavljali Vladimir Simeunović (A kategorija), Dragan Šolak (B kategorija) i Ljubica Tomašević (dame).

Najbolji rezultat ostvario je Dragan Šolak, koji je takmičenje u svojoj kategoriji završio na odličnom 19 mestu sa 91 poenom. On je bio posebno impresivan trećeg dana kada je osvojio čak 33 poena. Prvu poziciju u B kategoriji zauzeo je Amerikanac Džordž Ofenhauzer sa 115 poena.

Naš predstavnik u A kategoriji Vladimir Simeunović završio je takmičenje na 25. mestu sa 82 poena. On je bio nešto lošiji prvog dana, međutim drugog i trećeg je uspeo da dostigne staru formu pa je na kraju imao 21 poen zaostatka za pobednikom prve kategorije Okertom Daglasom iz Južne Afrike. Ono što je posebno zanimljivo je da su ispred Simeunovića bila samo sedmorica golfera iz Evrope.

Naša golferka Ljubica Tomašević zauzela je 33. poziciju u svojoj konkunrenciji sa skorom od 74 poena.

Ipak, ukupno gledano najbolji utisak od srpskih golfera u Južnoj Africi ostavila je Gordana Šolak. Ona je na revijalnom turniru, na kome su učestvovali svi gosti BMW Svetskog kupa osvojila prvo mesto sa 38 neto poena. To je, recimo, rezultat koji je poslednjeg dana ostvario pobednik prve kategorije Okert Daglas i to mu je bio najbolji rezultat trodnevnog takmičenja.

Promoter ovog takmičenja bio je legendani Geri Plejer, jedan od najboljih golfera svih vremena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter