0
Ostali sportovi

Veslači završili pripreme

Objavljeno: 08.03.13 u 15:52

veslanje-pripreme1

Poslednja epizoda u fizički najtežem delu priprema uspešno je odigrana na Crnogorskom primorju koje je bilo glavna baza našim najboljim veslačima u zimskom periodu. Ekspedicija državnog tima vratila se u četvrtak iz Kotora i Tivta i u udarničkom ritmu u domovini nastavila je da brusi formu za prve zvanične testove na vodi u 2013.

Nakon analize do sada urađenog u bazičnim pripremama, koje su ove godine odrađene po novom sistemu koji je podrazumevao rad po manjim grupama, stručni štab na čelu sa selektorom Nebojšom Ilićem je odredio sastave čamaca za prvi zvanični test na vodi.

veslanje-pripreme2

„Dobro smo radili u prethodna tri i po meseca i plan i program bazičnih priprema je ispunjen. Rukovodioci grupa selektor juniora i član selektorske komisije Dejan Guslov, te Aleksandar Ivković, Saša Mimić i Oleksandr Fedotov sa svojim grupama su se vratili iz Crne Gore i kod kuće nastavljamo da se pripremamo za prvi test na vodi u 2013. Imali smo priliku da do sada isprobamo mnogo kombinacija i nakon toga smo doneli odluku u kojim čamcima će nastupiti reprezentativci na testu na 6 km koji će biti obavljen od 15. do 17. marta.

Napravili smo tri dvojica i to Nikola Stojić-Nenad Beđik, Goran Jagar-Miloš Tomić i Miljan Vuković-Veselin Savić. U skifovima će veslati Radoje Đerić, Miloš Vasić, Aleksandar Filipović, Marko Marjanović i Iva Obradović i u lakom skifu Miloš Stanojević. Kada su u pitanju seniori B u dvojcima će veslati Vuk Matović-Luka Miladinović i Nikola Simović-Aleksandar Marinkoviski„, kazao je selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić i dodao:

„Nakon predstojećeg testa na 6 km krajem marta nas očekuje prva trka Izborne regate na 2 km na kojoj će reprezentativci nastupiti u već pomenutim čamcima. U aprilu slede regate u Hrvatskoj i Italiji nakon kojih ćemo doneti konačnu odluku o sastavu za prva dva velika takmičenja u ovoj godini – Evropsko prvenstvo u Sevilji krajem maja i Mediteranske igre u Turskoj u drugoj polovini juna“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter