0
Fudbal

Miloš Trifunović: Daću više golova

Objavljeno: 08.03.13 u 10:20

Miloš Trifunović

Bivši centarfor Crvene zvezde Miloš Trifunović i u novoj sezone nastupaće u kineskoj Superligi. Šampionat počinje ovog vikenda, a njegov tim Liaoning potrudiće se da ostvari bolji plasman nego prethodne godine, kada je tek u poslednjem kolu obezbedio opstanak u najjačem društvu.

Srpski napadač koji je prošle sezone postigao deset golova kaže da se ekipa pojačala i, generalno gledano, dosta promenila pa se i s pravom očekuju bolji rezultati.

„Prvenstvo počinje ovog vikenda. Spremali smo se puna dva meseca i mislim da smo dobro to odradili. Nadam se da nećemo ponoviti slabe igre kao prošle sezone i strepeti do poslednjeg kola za opstanak u ligi. Spremali smo se u Kini, u mestu u kojem se dosta ekipa priprema. Imali smo odlične uslove, tri dobra terena, sjajne hotele, zbog čega se nadam da spremno dočekujemo start“, rekao je Trifunović.

On je naglasio da je lično zadovoljan svojom formom i da očekuje bolje partije i više golova.

„Što se mene tiče, sve je u najboljem redu. Već godinu dana sam ovde, prilagodio sam se i nadam se dobrim igrama. Spreman sam“, kaže Trifunović.

Otkrivajući da je bilo nekih kontakata sa drugim klubovima iz Evrope, Trifunović naglašava da do eventualnih pregovora nije moglo doći.

„Imam ugovor ovde, tako da je bilo teško da promenim sredinu.  Dobro mi je u Kini i voleo bih da što duže ostanem. Što se lige tiče, vidim da je dosta novih stranih igrača došlo. Iz godine u godinu kineski fudbal napreduje. Imaju sve uslove za to – od infrastrukture do finansija, pa je liga kvalitetnija nego prošle sezone“, istakao je Trifunović.

Što se favorita tiče, on nema nikakve dileme budući da kao i svi u Kini i on očekuje da Gvangžu sa Marčelom Lipijem „predvodi karavan“.

„Već dve godine su šampioni, imaju dobru ekipu i teško ko će moći da ih zaustavi. Tu su još i Đijangsu sa Draganom Okukom i Aleksandrom Jevtićem, Dalijen kao i Peking, koji je preuzeo Aleksandar Stanojević“, rekao je Trifunović.

Liaoning u prvom kolu 9. marta gostuje ekipi Gvangžu RF-a.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter