0
AdmiralBet ABA Liga

Muta: Zadar je ekipa za respekt

Objavljeno: 07.03.13 u 17:31

Muta-Nikolic

Košarkaši Radničkog kreću u petak na mini turneju po Dalmaciji. Kragujevčani će za vikend prvo odmeriti snage sa Zadrom, a potom i sa ekipom Splita narednog četvrtka.

Iako se obe ekipe iz Hrvatske trenutno nalaze u opasnoj zoni, Miroslav Muta Nikolić je svestan da će njegova ekipa imati težak zadatak da trijumfuje na ovim mečevima i na taj način obezbedi plasman na završni turnir ABA lige.

„Zadar je košarkaška institucija koja je zapala u golu borbu za opstanak. Biće to jako teško gostovanje. Još ništa nije gotovo, poslednja tri kola mogu da dovedu do dramatičnih promena u ABA ligi. Naši ciljevi su vezani za sam vrh tabele, želimo da obezbedimo Evrokup, ukazuje se realna prilika da odemo i na F4, a više ni Evroliga nije nemoguća misija. Ipak, stvara se lažna slika po medijima da je Radnički već među četiri najbolje ekipe, a mi nismo završili posao. Tako nešto može da uspava igrače, a ja to ne dam. Zato je sada u našem fokusu samo – Zadar“, izjavio je Nikolić.

Zadar je neugodan protivnik pogotovo na svom terenu, a trener Radničkog podseća da su u dvorani „Krešimir Ćosić“ savladali favorite za ulazak na F4.

„Zadar je ekipa za respekt. Kao i Cibona, to je veliki klub koji tavori u donjem delu tabele, ali to ništa ne znači. Cibona ima 15 poraza, koliko mi pobeda, a kući smo ih dobili tek posle 50 minuta igre. Zadar je još opasniji, igra na svom terenu. Pazite, oni su kući pobedili sve ekipe o kojima se piše da su „sigurno“ na Fajnal foru: Igokeu, Zvezdu i Partizan. Znači, sad smo mi došli na red, ja to tako gledam“, konstatuje Muta.

Nikolić smatra da ukoliko njegovi igrači žele trijumf moraće svi da izgaraju na parketu.

„Mislim da krajnji ishod, ipak, od nas zavisi. Treba da odigramo kvalitetnu odbranu, da budemo ubojiti u napadu – jednostavno je, a i izvodljivo. Eto nam modela u pristupu protiv Budućnosti. Treba nam izrazito kolektivna igra na obe polovine terena. Ne možemo da se oslanjamo samo na jednog igrača koji će da reši meč, moraju svi da izgaraju“, zaključio je Nikolić.

Kragujevčani su u prvom delu sezone slavili u dvorani Jezero sa 92:79, a meč u Zadru zakazan je za subtou 9. marta sa početkom u 19 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter