0
Ostali sportovi

Blekhoksima prija divljina

Objavljeno: 06.03.13 u 12:28

NHL

Po prvi put od kada su postali članovi NHL-a još daleke 1926. godine Čikago Blekhoksi ostvarili su 10 uzastopnih pobeda. Oni su to učinili briljatnim hokejom prikazanim u Junajted centru gde su pobedili Minesota Vajld sa 5:3.

Oni su takođe povećeli rekord lige u utakmicama na kojima su osvojili makar bod i on sad iznosi 23.

Minesota je pala zahvaljujući furioznoj prvoj trećini Belkhoksa iako su gosti bili ti koji su se prvi upisali na semfor.

U devetom minutu prve trećine Devon Setoguči doveo je Vajld u vođstvo i mreže su potom mirovale do 14 minuta kada je mašina Blekhoksa počela da melje. Oni su u roku od pet minuta postigli četiri gola i tako zadali odlučujući udarac gostima. Prvo je Brendon Saad izjednačio, pa je potom Brajan Bikel postigao dva gola zaredom, da bi na 4:1 povisio Marijan Hosa.

Ovaj rezultat ostao je na snazi sve do trećeg perioda. Tada su hokejaši Vajlda sa dva gola stigli nadomak preokreta. Prvo je u 4. minutu Rajan Sater savladao Korija Kraforda, da bi potom u 11. minutu Kajl Bordžijak smanjio na 4:3.

Ipak sve dileme oko pobednika otklonio je jedan od najboljih igrača Blekhoksa Patrik Kejn svojim golom u samo minut posle pogotka Brodžijaka.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter