1
AdmiralBet ABA Liga

„Stvorićemo uslove“

Objavljeno: 05.03.13 u 19:45

grujin-kkradnicki

Evroliga je u utorak saopštila da prihvata tumačenje ABA lige u vezi sa plasmanom klubova u elitno košarkaško takmičenje naredne sezone, ali uz uslov da ti klubovi ispunjavaju minimalne uslove za dobijanje B licence.

Ukoliko izbore plasman u Evroligu Igokea i kragujevački Radnički ne ispunjavaju makar po jedan od zadatih uslova (kapacitet dvorane i udaljenost od najviše 100 kilometara od međunarodnog aerodroma).

„Kao klub moramo da se prilagodimo pravilima u takmičenjima u kojima još nismo učestvovali. No, ta pravila nas ne diskvalifikuju, a jasno je da imamo ambicije da igramo u Evrokupu. Što ne i Evroligi. Uostalom, ko ne želi da igra u najjačem takmičenju?“ – rekao je predsednik Radničkog Ivan Grujin u izjavi za Telegraf.

Aerodrom, dvorana, hoteli sa četiri zvezdice… To su objektivne prepreke.

„Nije više Kragujevac toliko udaljen od Beograda. Do nas se stiže za sat vremena. Put je završen i od Batočine do grada. Nadam se da nekoliko kilometara neće biti nepremostiva prepreka. Što se hotela tiče Kragujevac zadovoljava ovaj kriterijum, a kada je u pitanju dvorana u perspektivi je izgradnja mini arene sa 10-12 hiljada mesta“ – objasnio je Grujin.

Izgradnja dvorane je na prilično dugom štapu, postavlja se pitanje da li će Radnički moći već sledeće sezone moći da ugosti najbolje evropske klubove u Kragujevcu ili će svoje mečeve (ako izbori to pravo) morati da igra u Beogradu ili nekom drugom gradu.

„Odgovorno tvrdim da ćemo da stvorimo uslove. Imamo i alternativu, a to nije Beograd“ – kazao je predsednik Radničkog.

Grujin je dodao da i dalje postoji realna mogućnost da Kragujevac organizuje završni turnir Jadranske lige.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter