0
AdmiralBet ABA Liga

Igokea traži alternativu

Objavljeno: 05.03.13 u 23:57

dodik-igokea

Poput kragujevačkog Radničkog ni Igokea ne ispunjava minimalne uslove za dobijanje B licence koju dodeljuje Evroliga pa čak i da ostvari pravo da učestvuje u ovom elitnom takmičenju biće u velikom problemu.

„Nakon što je Evroliga zvanično saopštila na koji način će klubovi iz ABA lige moći da se učestvuju odlučili smo da već u sredu održimo sastanak Upravnog odbora kako bi se dogovorili šta da radimo dalje“ – rekao je Boris Spasojević, predsednik kluba iz Laktaša.

Klubu iz Republike Srpske problem predstavlja činjenica da dvorana u kojoj ekipa igra ne ispunjava tražene uslove, tačnije nema dovoljan kapacitet.

„Čak i da renoviramo dvoranu to nije rešenje pošto nećemo moći da je registrujemo za Evroligu. Prema pravilima kapacitet dvorane mora da se prijavi na početku tekuće sezone što znači da naša dvorana ne može da bude prihvaćena pa ćemo zbog toga morati da potražimo drugo rešenje. Evroliga dozvoljava da klub bude prijavljen u drugom gradu i mi moramo da prihvatimo tu alternativu. Nećemo da dozvolimo da propadne istorijski uspeh našeg tima“ – zaključio je Spasojević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter