0
Evroliga

Crno-bele se sa Šopronom spremaju za plej-of

Objavljeno: 05.03.13 u 15:26

kosarkasice-partizana

Izabranice Marine Maljković su se odazvale pozivu mađarskog kluba sa kojim će u sredu odigrati prijateljski meč u okviru priprema za plej-of domaćeg šampionata, koji počinje predstojećeg vikenda. ’Crno-bele’ devojke na startu razigravanja igraju protiv Šapca.

„Posle dva osvojena trofeja, želeli smo da se oprobamo protiv jednog dugogodišnjeg evroligaša, posebno što na nekim od poslednjih utakmica naša igra nije bila na najvišem nivou. Moja je želja da posle gostovanja u Mađarskoj vidimo u kojim segmentima naše igre imamo prostor za napredak. Mislim da je ovo pravi trenutak za takvu proveru, pred početak borbe za nacionalnu titulu. Ujedno, tamo ću i u svojstvu selektorke imati priliku da obiđem dve reprezentativke Jelenu Milosavljević i Saru Krnić, tako da ovaj put ima višestruki značaj“, rekla je Maljkovićeva.

Košarkašice Partizana su proteklog vikenda nastavile svoju dominaciju na ovim prostorima, pošto su osvojile MŽRK ligu bez ijednog poraza, dok su samo nedelju dana ranije trijumfovale i u Kupu Milana Cige Vasojevića.

„Ogromno je zadovoljstvo kad završiš regularni deo sezone bez poraza, zaključno sa ’fajnal forom’. Prošle godine smo slavile u Zenici. Sada smo ponovile uspeh i pokazale da smo najbolje u regionu, što me najviše raduje“, istakla je trener ’crno-belih’.

Košarkašice Partizana ne kriju zadovoljstvo zbog osvajanja regionalnog prvenstva. Kristina Baltić ističe da se oseća sjajno pošto ekipa nije doživela niti jedan poraz, ali da će čitava priča biti zaokružena tek kada se osvoji nacionalno prvenstvo.

„Sjajan je uspeh kada odbranite titulu i pobedite jednog kvalitetnog rivala u dva finala u samo sedam dana. Meni je to bio prvi trofej u regionalnom šampionatu, pa sam zbog toga još radosnija“, kaže Marina Mandić.

Saša Čađo kaže daj joj je veoma drago što je uspela da se oporavi posle teške povrede i da pomogne saigračicama da dođu do trofeja. Ona ističe da će meč u Šopronu biti izvanredno iskustvo i da jedva čeka da odmeri snagu sa mađarskom ekipom.

Partizan se iz Mađarske vraća u četvrtak, a ovog vikenda startuje odbranu titule šampiona Srbije u četvrtfinalnoj seriji protiv Šapca.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter