1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Ruše se stadioni Partizana i Zvezde

Objavljeno: 01.03.13 u 10:44
foto:starsport
foto:starsport

Ima ljudi koji mogu da pričaju dva sata i ne kažu ništa, a s druge strane ima onih koji u nekoliko rečenica kažu suštinu.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić mnogo bliži je ovoj prvoj grupi, ali ume ponekad da nas iznenadi i kaže nešto što ima poentu.

Tako jer u intervjuu za Sportski žurnal poručio kako bi stadione Partizana i Crvene zvezde treblo srušiti ili prodati, novac od toga podeliti večitima, a onda napraviti jedan nacionalni stadion.

„Ti stadioni su neuslovni i traže ili ogromnu adaptaciju i rekonstrukciju ili potpuno novu izgradnju. S obzirom na mnoga nerešena pitanja, posebno na privatizaciju klubova, vlasničku strukturu pojedinih objekata, mi iz Saveza smo sami krenuli u potragu za partnerima koji su u ovoj oblasti pokazali znanje i vrednosti gradeći stadione šiirom Evrope.

Postoji više alternativa za takav projekat. Neke od njih smo već pomenuli. Jedna od ideja jeste i da se postojći objekti Zvezde i Partizana prodaju zainteresovanim stranim kompanijama i da se na tim lokacijama izgradi određeni sadržaji koji bi poboljšali infrastrukturu Beograda.

Lično mislim da te dve lokacije vrede najmanje 600 miliona evra. Bilo bi možda pametno razmišljati da se polovina tih sredstava vrati Zvezdi i Partizanu, proporcionalno vrednostima njihovih objekata, i da pet godina ne razmišljaju o finansijskoj konsolidaciji i radu.

Da njihov posao bude okretanje svojim školama, a da ne prodaju igrače nego da prave timove za Evropu. A da polovina tih sredstava, što je oko 300 miliona, uz sredstva koja bi stigla kroz određene aranžmane te kompanije koja bi gradila stadion bude dovoljno da napravimo nacionalni stadion koji bi se reciomo zvao „Nacionalni stadion Beograd“ ili „Nacionalni stadion Srbija“.

Poenta je da se prodaju i pronađu modeli šta bi se radilo na tim lokacijama, normalno uz saglasnost države, a da se napravi nacionalni stadion na kome bi igrali Crvena zvezda, Partizan i reprezentacija.

Prosto računato, reprezentacija sigurno godišnje ima najmanje deset utakmica. Ako bi Zvezda i Partizan igrali u Evropi, svako od njih bi imao najmanje po desetak mečeva. To znači 30 fudbalskih manifestacija najvećeg nivoa moglo bi da se održi na tom stadionu“  rekao je Karadžić.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title RuÅ¡e se stadioni Partizana i Zvezde | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Great site you have here.. It’s difficult to find high quality writing like yours nowadays. I truly appreciate individuals like you! Take care!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter