0
Odbojka

Poznat raspored Svetske lige

Objavljeno: 01.03.13 u 15:20

odbojkasi

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je raspored i delimičnu satnicu utakmica u Svetskoj ligi 2013. Odbojkašii Srbije će 16. put igrati u renomiranom takmičenju FIVB u B grupi sa Rusijom, Italijom, Kubom, Nemačkom i Iranom. Srbija će Nemačku dočekati u dvorani Čair u Nišu, 29. i 30. juna od 20 časova. Srbija će protiv Italije igrati u dvorani SPC Vojvodina u Novom Sadu, 6. i 7. jula od 20 časova.

U okviru I vikenda B grupe, Srbija će gostovati u Havani. Utakmice Kuba – Srbija odigraće se 8. i 9. juna od 2.40 časova po našem vremenu. Tokom II vikenda, Srbija će gostovati u Rusiji. Mečevi Rusija – Srbija odigraće se u Kalinjingradu, 14. i 15. juna od 17 časova po našem vremenu. U okviru III vikenda B grupe, Srbija će gostovati u Iranu, a mesto i datum odigravanja, kao i satnica, naknadno će biti saopšteni.

U Svetskoj ligi 2013. igraće 18 reprezentacija podeljenih u tri grupe, a odigraće se pet vikenda po jednokružnom bod sistemu. Finalni turnir će se odigrati od 16. do 21. jula, a organizator će naknadno biti poznat. Plasman na Finalni turnir će, pored organizatora, izboriti po tri reprezentacije iz A i B grupe, kao i pobednik C grupe.

Na Finalnom turniru će igrati osam selekcija podeljenih u dve grupe.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter