0
Ostali sportovi

Delegacija OKS se vratila iz Lozane

Objavljeno: 01.03.13 u 16:15

visacki-miro

Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije predvođena generalnim sekretarom Đorđem Višackim, vratila se iz Lozane, gde je rukovodstvu Olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpiskog komiteta (MOK) prezentovala četvorogodišnji izveštaj, kao i projekte i planove za naredni olimpijski ciklus.

Četvorogodišnji izveštaj OKS obuhvatio je sve programe i projekte Olimpijskog komiteta Srbije koji su finansirani od strane Olimpijske solidarnosti: više seminara za edukaciju trenera, stipendije sportista, sve projekte i aktivnosti na promociji olimpijskih vrednosti itd.

Direktor Olimpijske solidarnosti i odeljenja za odnose sa nacinalnim olimpijskim komitetima Pere Miro istakao je odličnu saradnju sa generalnim sekretarom OKS Đorđem Višackim i pohvalio proaktivnost i razvoj Olimpijskog komiteta Srbije u prethodnom olimpijskom ciklusu.

„Iako je Olimpijski komitet Srbije samo jedan, od 204 nacionalna olimpijska komiteta, sa koliko sarađujemo, imajući u vidu proaktivnost OKS i veliki i neočekivan stepen razvoja u prethodnom periodu, veoma je poseban za nas. Prosto je neverovatno sa koliko malo materijalnih i ljudskih resursa OKS radi, a u isto vreme čini toliko puno za razvoj sporta i promociju olimpizma. Mislim da je od velikog značaja i to što je prethodni generalni sekretar imao svest o važnosti edukacije ljudi koji vode sportske institucije. Sama činjenica da su i sportski i izvršni direktor OKS i svakako sam generalni sekretar Đorđe Višacki završili master studije Menadžmenta olimpijskih sportskih organizacija u organizaciji MOK, puno govori. OKS deli viziju Međunarodnog olimpijskog komiteta i verujem da će naša saradnja i u budućnosti biti na ovako visokom nivou“, rekao je Pere Miro.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter