0
ATP

Novak uz malo muke do četvrtfinala

Objavljeno: 27.02.13 u 19:15

djokovic-novak-dubai

Potpuno neočekivano meč između Novak Đokovića i Roberta Bautiste Aguta potrajao je čak jedan sat i 30 minuta, ali je na kraju srpski teniser ipak obezbedio plasman u četvrtfinale ATP500 turnira u Dubaiju pošto je u meču 2. kola savladao 55. tenisera sveta sa 2:0, po setovima 6:1, 7:6(4).

Samo jedan izgubljeni gem, više nego dvostruko osvojenih poena, tri brejk i čak 91 odsto iskorišćenih prvih servisa učinak je Novaka Đokovića u prvom setu protiv u tim momentima slabašnog Španca pa ne čudi što je okončan za svega 22 minuta. U tom trenutku ništa nije nagoveštavalo da bi mogli da se nagledamo tenisa u drugom setu.

Međutim, Bautista Agut kao da je tek tada počeo da igra, prošla je početna trema i impresioniranost činjenicom da je sa druge strane mreže najbolji teniser sveta. Imao je Novak priliku da pri vođstvu 5:3 privede meč kraju jer je servirao, međutim Španac je vratio izgubljeni brejk, a potom u 10. gemu spasio čak četiri meč lopte. Kako ni u naredna dva gema nije bilo brejkova pobednika ovog dela meča odlučio je taj-brejk. Đoković je do pobede došao iskoristivši petu meč loptu i to tako što je Butista Agut pri rezultatu 6:4 napravio dvostruku servis grešku.

U četvrtfinalu turnira u Dubaiju najbolji teniser sveta sastaće se sa Andreasom Sepijem kojeg je u prethodnih devet duela svih devet puta savladao.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter