0
Boks

Don King organizuje meč Hukić – Afolabi

Objavljeno: 27.02.13 u 16:44

hukic-trening

Jedan od najvećih promotera bokserskog sporta u svetu, ako ne i najveći, čuveni Don King, biće promoter bokserskog spektakla. On je u Majamiju, na licitaciji ponudio najbolje uslove za organizaciju meča za titulu WBA između Muamera Hukića, poznatijg pod imenom Mark Huk, boksera iz Srbije rođenog u Novom Pazaru koji ima nemačku licencu.

Promoter Don King napravio je veliko iznenađenje u utorak, osvojivši pravo da promoviše meč Mark Huk – Ola Afolabi obaveznu “cruiserveight” borbu za titulu ponudivši neverovatnih 1,5 miliona dolara na licitaciji održanoj u Majamiju.

“Sauerland promo” kuća koja zastupa zastupa Huka, vlasnika titule, ponudila je 944.444 dolara, dok je “K2 Promocije”, agencija koja promoviše izazivača Afolabija, ponudila 375.000 dolara. Minimalni ulog je bio 300,000 dolara. Prema rečima predsednika WBO Paka Valkarsela, koji je vodio licitaciju, King je rekao da planira organizaciju ovog bokserskog spektakla 25. maja u Nemačkoj, zemlji pod čijom zastavom se bori Huk.

Prema uslovima koje je u kandidaturi za ovaj bokserski spektakl Don King aplicirao, Huk ima pravo na 80 odsto novca (1.2 miliona dolara) i Afolabi ima pravo na 20 odsto (300.000 dolara).

„Ponosim se što sam Bošnjak, ali i što sam iz Srbije, jer ja drugu zemlju nemam. Rukavicama ću boksovati za Nemačku, ali srcem za Srbiju i nadam se da ću podjednako obradovati navijače iz cele zemlje, kako u Novom Pazaru, tako i u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i svim delovima Srbije. Spremam se već par meseci za ovaj meč i očekujem veliku borbu, veliki spektakl, ali i ubedljivu pobedu“, zaključio je Muamer Hukić svetski šampion u WBO verziji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter