0
Domaći fudbal

Čović zahteva ozbiljnost

Objavljeno: 27.02.13 u 18:38

FK CRVENA ZVEZDA-RADNA ZAJEDNICA-PRESS CONFERENCE

Foto: starsport

Uoči početka prolećnog dela sezone i utakmice protiv Javora na Marakani je održana sednica Skupštine Fudbalskog kluba Crvena zvezda na kojoj je jednoglasno prihvaćen finansijski izveštaj za prošlu godinu.

Potpredsednik kluba Nebojša Čović saopštio je da je prošle godine već unapred potrošen planiran budžet za tekuću sezonu i da minus u kasi iznosi nešto više od 11 miliona evra.

„Ukupni rashodi u 2012. godini su 20.117.193 evra. Zvezda je prošle godine zabeležila minus od 11.232.756 evra, dok je imala zaradu od 9.227.652 evra. Prema tom rashodu mi smo potrošili za godinu dana unapred, ako računamo da imamo godišnji budžet od 10 miliona evra. Mi smo u veoma teškoj finasijskoj situaciji i moramo biti iskreni, ukoliko se svi ne protrudimo i bez redukcija ne možemo ništa da učinimo. U stvari možemo, ali ne dok sam ja na čelu, pošto ne želim da budem odgovoran za ovo“, rekao je Čović, a prenosi agencija Beta.

Čuvenih četiri miliona evra iz ugovora o generalnom sponzorstvu sa kompanijom Gasprom još uvek nisu stigla na Marakanu, tačnije uplaćeno je samo 250 hiljada evra.

„Od kada je krenula rekonstrukcija kluba, Zvezda je pustila 220 menica, pa će sredinom jula na naplatu stići oko 15 miliona evra. Još jednom konstatujem da je to izuzetno teška situacija i da zaista moramo da se uozbiljimo“ –  rekao je Čović.

Potpredsednik kluba je prisutne podsetio da je prošle godine Crvena zvezda zbog kazni Evropske fudbalske unije (UEFA) i Fudbalskog saveza Srbije (FSS) platila 150.000 evra i rekao da „to mnogo govori o nama“.

Na Skupštini je bilo prisutno 86 od ukupno 149 članova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter