0
Domaći fudbal

Platini pisao Dačiću

Objavljeno: 26.02.13 u 20:27

platini-dacic

Mišel Platini, predsednik UEFA, poslao je u utorak pismo premijeru Vlade Srbije Ivici Dačiću u kojem od njega zahteva da se u što kraćem roku reši problem nasilja na fudbalskim utakmicama.

„Izvršni odbor UEFA zabrinjava neprihvatljiv nivo nasilja i nereda koji se događaju na fudbalskim utakmicama koji uključiju i timove iz Srbije“ – stoji u Platinijevom pismu, a prenosi agencija Beta.

Kako je saopštila Vlada Srbije, Platini insistira da se predsedavajući Odbora UEFA za stadione i bezbednost František Laurenc već početkom marta, sastane u Beogradu sa visokim predstavnicima srpske vlade i fudbalskih organa, kako bi se primenio integrisani plan strateških akcija na suzbijanju nasilja na fudbalskim stadionima.

„UEFA zna da može da računa na to da ćete ovo veoma osetljivo pitanje tretirati sa najvišim prioritetom i vi ste nam sada potrebniji nego ikada, jer od toga u velikoj meri zavisi budućnost srpskog fudbala“ – piše između ostalog u pismu.

Na istovetan način i u istu svrhu Platini se obratio i premijeru Hrvatske Zoranu Milanoviću.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter