0
Fudbal

Britanci pomažu izgradnju Nacionalnog stadiona

Objavljeno: 26.02.13 u 20:04

karadzic-simovic-kompanija-mejs

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić i regionalni direktor britanske kompanije „Mejs“ Branislav Simović su danas, u utorak 26. februara 2013. godine, u prostorijama Ambasade Velike Britanije u Beogradu, potpisali Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji u oblasti razvoja projekta „Nacionalni stadion Srbije“. Svečanosti je prisustvovao i ambasador Velike Britanije u Srbiji Majkl Devenport.

U skladu sa usvojenim razvojnim planom FSS je tokom prošle godine pokrenuo inicijativu za izgradnju Nacionalnog stadiona koji bi zadovoljio veoma stroge standarde UEFA i koji bi Srbiji otvorio mogućnost da se kandiduje za jednog od domaćina Evropskog prvenstva u fudbalu 2020. godine, kao i za organizaciju važnih utakmica pod pokroviteljstvom UEFA.

Tokom niza sastanaka inicijativa FSS je naišla na snažnu podršku Ambasade Velike Britanije i britanske kompanije „Mejs“, koja je jedna od vodećih svetskih kompanija u oblasti rukovođenja razvojem projekata sportske namene. Predstavljanju projekta „Nacionalni stadion“ zainteresovanim investitorima, prethodiće izbor mogućih lokacija za stadion, izrada studije izvodljivosti i priprema idejnog rešenja projekta.

Rok za prijavu kandidature Srbije za jednog od domaćina Evropskog prvenstva 2020. je april 2014. godine, do kada bi FSS trebao da dostavi UEFA usvojenu studiju izvodljivosti, koncept projekta i dokaz o obezbeđenim finansijskim sredstvima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter