1
AdmiralBet ABA Liga

Šou Terika Vajta

Objavljeno: 25.02.13 u 22:11

vajt

Preokretom u trećoj četvrtini Radnički došao do pobede na gostovanju protiv Širokog rezultatom 85:100 (21:24, 24:21, 22:32, 18:23).

Radnički je dobro započeo meč i u drugom delu prve četvrtine došao do devet poena prednosti. Očekivalo se da će Kragujevčani nastaviti u istom ritmu, ali je Široki zaigrao dosta bolje i već na startu drugih 10 minuta došao do izjednačenja. Ponovo su izabranici Mute Nikolića diktirali tempo i dolazili do prednosti, a domaći košarkaši su ih stizali, najviše zahvaljujući raspoloženom Peršiću, pa je na poluvremenu bilo nerešeno 45:45.

U nastavku susreta ekipe su se smenjivale u vođstvu da bi Široki uspeo da se „odlepi“ na plus pet. Krajem treće deonice Radnički pravi seriju od 14:0 i dolazi do dvocifrenog vođstva koje su krunisali neverovatnom trojkom Terika Vajta u poslednjoj sekundi treće četvrtine sa pola terena, a da sve bude još fascinantnije Amerikanac je loptu izbacio levom rukom. Kragujevčani su na seriju iz trećeg dela igre dodal ijoš pet poena na početku poslednje četvrtine. Rutinskom igrom košarkaši Radničkog su meč priveli kraju i na kraju zasluženo slavili.

Sjajno veče imao je Teriko Vajt koji je postigao 29 poena i ostvario 10 skokova za Radnički. Aleksandar Ćapin je dodao 17 poena, a Metju Emening je ubacio 14 poena. Najefikasniji u timu Širokog bio je Boris Barać sa 25 poena, dok je Dalibor Peršić ubacio 20 poena.

Ovom pobedom Radnički je i dalje veoma ozbiljan kandidat za mesto koje vodi na završni turnir ABA lige. Još uvek se nalazi na 4. mestu sa skorom 14-8, a košarkaše Širokog očekuje velika borba za opstanak jer se i dalje nalaze na 11. mestu sa skorom 7-15, koliko imaju i ostale ekipe koje se nalaze iza njih, ali sa slabijom koš razlikom.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Å ou Terika Vajta | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Hi there. Very cool web site!! Guy .. Beautiful .. Wonderful .. I will bookmark your website and take the feeds additionally…I’m happy to locate numerous useful info right here in the article. Thank you for sharing…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter