0
Auto Moto

Lotus dobro pozicioniran

Objavljeno: 24.02.13 u 21:40

lotus-7

Prema rečima jednog od čelnika Lotusa, Alana Permana, ovaj tim je u dobroj poziciji pred poslednje testove na stazi Katalunja naredne nedelje. Uprkos nekim tehničkim problemima koji su zadesili Kimija Rajkonena početkom nedelje, tim je uspeo da se oporavi i završi gomilu krugova po suvom ali i mokrom asfaltu zahvaljujući Romainu Grosjeanu trećeg i četvrtog dana.

„Diskrecija nam je na višem nivou poslednjih dana, jer smo evaluirali potencijale i performanse, na gumama za mokro i intermidijum, ali isto tako smo uspeli da sakupimo dosta podataka i na suvoj stazi. Bili smo uspešni na oba polja, i možemo da se pohvalimo da smo dobro pozicionirani pred poslednje testove.

Romain je izjavio da je E21 korak napred u odnosu na prethodni bolid, pogotovu po mokrom asfaltu. Biti najsporiji na stazi po suvom vremenu nije ono što odslikava pravo stanje stvari, jer nismo cepali pun gas u suvljim deonicama.“

Lotus će sledeće nedelje doneti još novih delova za E21 koji bi trebalo da poboljšaju aerodinamiku i poguraju performanse.

„Dobro je što smo završili i drugi test u sezoni i sa njega nosimo samo pozitivne utiske o kolima. Čekamo naredni test i još četiri dana koji će nam dati prilku da budemo još bolji“ – izjavio je Alan Perman.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter