0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Bleda Zvezda savladala bleđu Krku

Objavljeno: 24.02.13 u 20:50

CRVENA ZVEZDA-KRKA-ABA LEAGUE-SEASON 2012-2013

Foto: starsport

Košarkaši Crvene zvezde su u veoma lošoj i izuzetno neefikasnoj utakmici 22. kola ABA lige savladali Krku u Novom Mestu sa 57:52 (14:19, 7:13, 19:6, 17:14). Posle izuzetno naporne dve nedelje u kojima su osvojili Kup Srbije, savladali Partizan u Jadranskoj ligi i gostovali Galatasaraju u Istanbulu crveno-beli su bez Majkla Skota doputovali u Sloveniju na duel borbenoj ekipi Krke pa kada se sve to sabere nije veliko iznenađenje nešto slabija partija izabranika Vlade Vukoičića.

Katastrofalnu igru u napadu Crvene zvezde u prvom poluvremenu košarkaši Krke nisu uspeli u punoj meri da iskoriste pa su na veliki odmor otišli sa samo 11 poena viška (32:21). Koliko su neprepoznatljivi bili crveno-beli u prvih 20 minuta najbolje govori procenat šuta za tri poena – 1/14, tek nešto bolje su šutirali za dva – 7/14, a ispod 50 odsto su pucali čak i slobodna bacanja – 4/9. Kad svemu tome dodamo i devet izgubljenih lopti onda je konstatacija da je Krka imala sasvim 11 poena viška sasvim na mestu.

Međutim, u poluvremenu je Vlada Vukoičić očigledno podviknuo svojim igračima i naredio im da se uozbilje ako želi da trijumfuju pa nije čudo što smo u trećoj četvrtini videli potpuno drugačiju sliku. Zvezda je serijom 19:0 od 32:19 došla do 32:38, a do kraja tog perioda Krki je dozvolila da postigne svega šest poena pa se na poslednju pauzu između perioda otišlo sa rezultatom 38:40.

Držala je Krka priključak gotovo tokom cele četvrte četvrtine pa je Zvezda u poslednja četiri minuta ušla sa samo dva poena prednosti (47:49). Ipak u naredna tri minuta Krka ponovo ima sušni period u napadu pa su četiri postignuta poena, po dva Cvetkovića i Rakočevića, bila dovoljna da Beograđani u poslednji minut uđu sa +6 što im je bilo dovoljno da sigurno privedu utakmicu kraju u svoju korist.

Kao po navici najefikasniji u timu Crvene zvezde bili su Rakočević sa 14 i Katić sa 12 poena, a na drugoj strani samo je Uroš Lučić sa 11 postignutih poena došao do dvocifrenog učinka.

Crveno-beli su posle ovog trijumfa i dalje na drugom mestu na tabeli sa učinakom 16/6 i dalje zaostaju jednu pobedu za Igokeom koja ima i bolji međusobni skor, dok je Krka sa skorom 9/13 relaivno sigurna kada se radi o opstanku u ligi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter