0
Domaći fudbal

Vermezović: Očekujem vruće proleće

Objavljeno: 23.02.13 u 10:32

Vladimir-Vermezovic

Mnogi treneri Partizana dva puta su sedeli na klupi kluba iz Humske, pa je uvek zanimljivo povzći paralele između dve generacije koje su vodili. Jedan od njih je i aktuelni šef stručnog štaba Vladimir Vermezović, koji je u intervjuu Tanjugu rekao da je trenutni tim crno-belih bezobrazniji od onog od pre devet godina.

Naravno, reč je o pozitivnoj bezobraznosti,koja je neophodna svakom sportisti da bi uspeo da ostvari dobar rezultat.

„Očekujem vruće proleće već od utorka. Drago mi je da sam uspeo igračima da usadim u glavu da nemamo prednost i da krećemo od nule. Svaki meč je finale, imamo 15 takvih utakmica.

Igrači su spremni da ponesu pritisak koji im se tovari na leđa. Nije lako biti igrač Partizana, jer je odgovornost velika. Ova ekipa ima snagu da osvoji šestu titulu u nizu i tako postavi neke vrlo visoke standarde.

Odluka o šampionu i o ispadanju iz lige pašće na, uslovno receno, malim mečevima. Ne vidim veliku razliku u kvalitetu između Partizana, Zvezde i ostalih timova. Jagodina je blizu, tu je Vojvodina, neugodan je Radnički iz Kragujevca, Javor, a da ne pričamo o nama trenutno najtežem mogućem rivalu, BSK-u iz Borče.

Svaki sledeći meč je najteži. Definitivno će ovo proleće biti jedno od najzanimljivijih u poslednjih nekoliko godina“, rekao je Vermezović, a zatim povukao paralelu s ekipom koju je vodio 2005. Godine:

„Tu su bili iskusni Kralj, Mirković, Tomić, Nađ i Ćirić, pa Boja, Brnović i mladi Radović, Babović, Vukčević, Emeghara, Rnić… Bili su vrlo odgovorni ekipa, taktički izuzetno spremna, bilo je milina raditi sa nima.

Ova generacija koju sad vodim ima drugu energiju, mlađi su i bezobrazniji. Imam običaj da kažem da Mercedes 500 iz 1950. godine i Mercedes 500 iz 2010. ne mogu da se mere, a i jedno i drugo su Mercedes 500”, slikovito je objasnio.

Trener Partizana još je istakao kako je veliki zagovornik formiranja regionalne fudbalske lige.

„Rođen sam i igrao sam fudbal u velikoj Jugoslaviji. To je bila ozbiljna država, sa ozbiljnim sportom, vojskom i privredom. Ja sam za, ali ne mogu da shvatim da je zaduženima za bezbednost, ne samo kod nas, glavni izgovor to da ne mogu da osiguraju učesnike, a to im je jedini zadatak.

Možda za početak da se ide bez gostujućih navijača, mada kakav je to derbi Partizan-Hajduk, a da ne dođu jedni i drugi navijači. Smatram da će razum da pobedi ludilo, već je vreme da to stane“, rekao je Vermez.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter