1
AdmiralBet ABA Liga

Olimpija utišala Pionir

Objavljeno: 23.02.13 u 21:58

partizan-olimpija-vujosevic-sudija2-starsport

Košarkaši Partizana značajno su zakomplikovali sebi život u borbi za završni turnir ABA lige pošto su u meču 22. kola poraženi pred svojim navijačima od ljubljanske Olimpije sa 73:71 (14:17, 28:20, 17:26, 14:8). Crno-beli su pred 5.650 gledalaca u beogradskoj hali Pionir pružili jednu od slabijih partija ove sezone, a polako već postaje navika da Partizan u neizvesnim završnicama obavezno gubi meč.

partizan-olimpija-1-starsport

Partizan je mnogo bolje otvorio ovaj meč pa je u 6. minutu imao osam poena viška (10:2), međutim do nije previše pokolelo borbene goste koji na prvu pauzu između dve deonice odlaze sa pristojinh tri poena zaostatka (17:14).

partizan-olimpija-vujosevic-sudija-starsport

Sudije su u prvom poluvremenu dopustile nešto čvršću igru u kojoj su se bolje snašli Ljubljančani koji su u 13. minutu došli do potpunog preokreta (21:23). Tada je usledila i nervoza kod crno-belih, nekoliko nesmotreno izgubljenih loprti i na kraju tehnička greška Dušku Vujoševiću što su gosti maksimalno iskoristili i u 18. minutu poveli sa devet poena prednosti (28:37). Ipak, brzo su smirili strasti crno-beli što se odrazilo i na rezultatu pošto se na 15-minutnu pauzu otišlo sa samo pet poena prednosti za Olimpiju (37:42).

partizan-olimpija-lavernj-starsport

Već do polovine trećeg perioda Partizuan je uspeo da sustigne prednost slovenačkog tima (46:46), da bi u preostalih pet minuta napravio četiri poena viška (63:59). Konačno je u crno-belom dresu proigrao Francuz Lavernj koji je sa nekoliko zakucavanja podigao publiku na noge, a u tim momentima je imao odličnu podršku i od kapitena Lučića.

partizan-olimpija-navijaci-starsport

Međutim, nisu se gosti perdavali iako njima pobeda praktično ništa nije značila pa su serijom 6:0 ponovo stekli prednost (63:65). Prve poene za Partizan u četvrtoj deonici postigao je upravo Lavernj i to tek u petom minutu, ali na sreću crno-belih ni Olimpija nije blistala u napadu pa se u poslednja dva minuta ušlo sa samo četiri poena viška za goste (67:71).

partizan-olimpija-navijaci2-starsport

Ono što je crno-bele održavalo u igri za pobedu je ofanzivni skok, ali na nesreću navijača Partizana ta prednost nije maksimalno materijalizovana. 62 seknde pre kraja meča Dragan Milosavljević realizuje dva slobodna bacanja za potpuni egal (71:71). Olimpija ne koristi napad preko Dina Murića, na drugoj strani Lavernj je takođe neprecizan pa je Olimpiji ostalo 26 sekundi da reše meč, Raniko je promašio trojku, ali je posle ofanzivnog skoka Murić doneo prednost Ljubljančanima (71:73). Posle tajm-auta Partizanu je ostalo 1,7 sekundi da nekom trik akcijom dođe do pobede ili makar izjednačenja.

Vujošević je nacrtao akciju za Bertansa, koji nije baš najbolje izvedena, Letonac je iz izuzetno teške pozicije šutirao, ali je jedva dobacio do prvog obruča.

partizan-olimpija-navijaci3-starsport

Najefikasniji u redovima srpskog šampiona bili su Lavernj sa 17 i Lučić sa 11 poena, dok su Olimpiju do pobede vodili Salin sa 13, Raniko sa 12 poena, a dvocifreni su bili još i Blažič, Murić i Omić koji su postigli po 10.

Nakon ove utakmice Partizan ima skor od 13 pobeda i devet poraza, dok je Olimpija zabeležila 12 trijmf uz 10 izgubljenih utakmica.

partizan-olimpija-danilovic-daneu-starsport

Na kraju trebalo bi spomenuti i da je pre početka utakmice jedna legenda jugoslovenske košarke Ivo Daneu darovala navijačku majicu drugoj legendi Predragu Saši Daniloviću, a sve u sklopu promocije predstojećeg Eurobasketa koji će ovog leta da bude održan u Sloveniji.

Foto: starsport

0
0
1 Komentara
  1. Pre svega cestitke ekipi Olimpije na zasluzenoj pobedi. Partizan izgleda nikako da se oporavi posle poraza u kupu Radivoja Koraca i posle poraza u prethodnom kolu od Zvezde. Ocigledno je da je ekipa izgubila samopouzdanje i bice interesantno videti da li mogu da se saberu i obezbede ucesce na F4 ABA lige.

    https://hoopsuniverse.net

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter