0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Mandićeva doživela poraz posle skoro 200 dana

Objavljeno: 22.02.13 u 20:52
Foto: starsport
Foto: starsport

Reprezentativka Srbije u tekvondou Milica Mandić pretrpela je danas na turniru US Open u Las Vegasu prvi poraz otkako je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, prenosi Tanjug.

Mandić je u prvom kolu turnira u kategoriji do 73 kilograma izgubila od od Fejzi Marije Montanjes iz Dominikanske Republike nakon preglasavanja sudija. Obe takmičarke imale su izjednačen rezultat na kraju treće runde, pa se pobednik odlučivao u četvrtoj, na zlatan bod, odnosno ko prvi zada poen protivnici.

Budući da ni do kraja četvrte runde nije bilo poena, sudije su preglasale u korist Dominikanke.

Trener Dragan Jović bio je izuzetno nezadovoljan sudijskim odlukama.

„Suđenje na ovakvom turniru G2 kategorije bilo je sramotno. Forsirani su borci iz Amerike, a 90 odsto sudija je zapravo bilo sa istog kontinenta. Dva puta nisu bodovali kada je Milica protivnicu udarila u glavu, a to je mnogo bodova da bi se tek tako propustilo. Nema vraćanja nazad, nastavljamo sa radom. Sa jedne strane je i bolje da se ovakve stvari dogode sada, četiri do pet meseci pre Svetskog prvenstva u Meksiku“, rekao je Jović.

Od srpskih takmičara drugog dana na tatami izlaze Dragana Gladović, Damir Fejzić i Stojan Rabijac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter