0
Tenis

Ana propustila svoje šanse

Objavljeno: 20.02.13 u 15:42

ana-forhend

Ana Ivanović je završila učešće na turniru u Dubaiju u drugom kolu porazom od Čehinje Petre Kvitove sa 2:0 u setovima (7:5, 7:6), nakon jednog sata i 43 minuta igre.

Ana je počela jako loše i gotovo bez borbe izgubila prva četiri gema, da bi potom zaigrala dosta bolje i bila nadomak brejka u šestom. U osmom gemu ipak uspeva da oduzme servis Čehinji, potom i da smanji na 5:4. Usledio je novi brejk naše teniserke za izjednačenje i činilo se da Kvitova neće uspeti da izdrži tempo Ivanovićeve, no češka teniserka, uz obilatu Aninu pomoć, uspeva da se vrati i dobije sledeća dva gema, a samim tim i set.

Srpska teniserka je bila agresivnija na početku drugog seta, imala je tri prilike da oduzme servis protivnici, ali do brejka prva ipak dolazi Kvitova i to u sedmom gemu. Ana se nije obeshrabrila i u desetom gemu vraća brejk bez izgubljenog poena. Kao i u prvom setu, naša teniserka je mogla do preokreta, ali ponovo gubi gem na svoj servis. Potom Kviova ne koristi priliku da privede meč kraju pa je pobednicu odlučivao taj-brejk.

Čehinja je delovala mnogo sigurnije u tom delu meča i sa 7:1 konačno privela kraju meč u kom je Ana imala svoje šanse, ali ih nije iskoristila, ponajviše zbog svojih grešaka, a ne dobre igre protivnice.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter