0
Evrokup

Poraz Zvezde u neizvesnoj završnici

Objavljeno: 19.02.13 u 21:36

nelson-zvezda-galata

Košarkaši Crvene zvezde porazom su okončali ovogodišnje učešće u evropskim takmičenjima pošto su u poslednjem kolu grupe L Last16 faze Evrokupa izgubili od Galatasaraja u Istanbulu sa 85:84 (27:20, 22:22, 16:25, 20:17).

S obzirom da ova utakmica nije imala nikakav rezultatski značaj ni za jednu od ekipa, ali da su Turci imali obavezu prema svojim navijačima nije iznenađenje što je Galatasaraj i drugi put ove sezone savladao Crvenu zvezdu. Ako tome dodamo da su crveno-beli bili oslabljeni neigranjem Rakočevića, Katića, Skota i Brauna i da je Vlada Vukoičić u igri mogao da rotira samo 10 igrača častan poraz je nakon prethodne izuzetno naporne nedelje sve što smo mogli da očekujemo od srpskog tima, međutim utakmica je mogla i drugačije da se završi.

Sredinom prve četvrtine domaći tim je stekao čak devet poena viška (19:10), da bi Zvezda u narednih 10 minuta uspela da napravi potpuni preokret i dođe do minimalnog vođstva (33:35). Međutim, Turci ponovo dodaju gas te se na 15-minutni odmor otišlo sa prednošću Galate od sedam poena (49:42).

Gubila je Zvezda u 26. minutu sa 60:52, ali je onda usledila velika serija crveno-belih od 22:7 čime je zaostatak od osam poena pretvoren u višak od sedam (67:74). Ipak turski tim nije odustajao od pokušaja da trijumfuje pa se u poslednja tri minuta ušlo u potpunom egalu (80:80). U poslednjih 75 sekundi domaći tim je ušao sa tri poena viška (85:82), ali je najpre Vuk Radivojević smanjio na 85:84, da bi u samoj završnici prvo Savović, a potom i strelac poslednjeg koša za Zvezdu promašili pobedu.

Interesantno je da su Turci sebi mogli da dozvole da u poslednjih pet sekundi dva puta fauliraju košarkaše Crvene zvezde, a da ih to ne košta slobodnih bacanja pošto do tada nisu iskoristili bonus.

Upravo Savović sa 20 (trojke 4/8) i Radivojević sa 17 poena bili su najefikasniji u Zvezdi, dok su u domaćem timu bolji od ostalih bili Markoišvili i Arslan sa po 17 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter