1
AdmiralBet ABA Liga

Radničkom pripala drama u „Jezeru“

Objavljeno: 18.02.13 u 23:00

kk-radnicki1

Košarkaši Radničkog dočekali su u punoj dvorani Jezero u Kragujevcu Cibonu iz Zagreba i posle dva produžetka slavili sa 105:101 (21:28, 25:19, 17:23, 19:12,13:13, 10:6) u izvanrednoj utakmici  21. kola regionalne ABA lige.

Na početku utakmice ekipe su bile potpuno ujednačene, da bi košarkaši Cibone na kraju prve četvrtine stekli opipljivju prednost serijom od 7:0. U drugom delu igre Cibona je pokušavala da napravi još veću razliku što im polazi za rukom sredinom ove deonice kada dolaze do dvocifrene prednosti. Ipak, Kragujevčani uspevaju da se vrate u meč predvođeni Markovićem, Ćapinom i Emeningom, a gosti iz Zagreba su na poluvremenu imali minimalno vođstvo.

Usledila je velika borba u nastavku susreta. Cibona je dolazila do prednosti,a Radnički je stizao. Na početku odlučujućeg perioda Zagrepčani su imali vođstvo od 7 poena i činilo se da će uspeti da odnesu bodove iz Kragujevca. Međutim u dramatičnoj završnici izabranici Mute Nikolića su uspeli nekako izjednače i duel uvedu u produžetke.

I ponovo je Radnički bio primoran da juri rezultat u poslednjih dva minuta. Cibona je imala plus pet, a Radnički je ponovo došao do egala. Imao je Mijatović priliku da donese pobedu Kragujevčanim, ali je njegov šut u poslednjim trenucima bio neprecizan, pa je morao da se igra i drugi produžetak.

Radnički je poveo u ovom delu igre i to vođstvo nije ispuštao do kraja. Na kraju teško izvojevana pobeda Radničkog od 105:101.

Fenomenalnu partiju pružio je Aleksandar Ćapin koji je postigao 32 poena uz 7 asistencija i 5 skokova. Stiven Marković je zabeležio 15 poena, 7 asistencija i 6 skokova, dok je Metju Emening dodao 14 poena. Blizu dabl dabl ostvarenja bio je Teriko Vajt sa 9 poena i 10 skokova.

Kod gostiju iz Zagreba najefikasniji bio je Andrija Žižić sa 25 poena uz 9 skokova. Džerel Blesingejm je postigao 20 poena, a Davor Kus je ubacio 16 poena uz 9 skokova i 7 asistencija.

Radnički se ovom pobedom izjednačio sa košarkašima Budućnosti i Partizana sa 13 poebda i 8 poraza, a nalazi se na 4. mestu. Cibona je ostala na 10. mestu, a sada ima skor od 7 pobeda i 14 poraza.

Lider ABA lige, Igokea trijumfovala je na svom parketu protiv Zadra rezultatom 90:75 (21:25, 28:16, 22:13, 19:21).

Zadar je bio bolji u prvih 10 minuta i zasluženo je vodio, ali su košarkaši Igokee bili agresivniji u drugoj četvrtini i serijom 11:0 preokrenuli rezultat u svoju korist. Taj detalj je i prelomio ovaj meč jer je lider ABA lige rutinski meč priveo kraju zabeleživši pobedu nad Zadrom.

Najefikasniji u timu Igokee bio je Milan Dozet sa 21 postignutim poenom. Korzli Edvards je ubacio 15, a Branko Jorović 14 poena. U ekipi Zadra najzapaženiji bio je Franko Kaštropil sa 19 poena i 9 skokova.

Igokea je i dalje na čelu tabele sa skorom 16-5, dok se košarkaši Zadra nalaze na 12. poziciji sa skorom 7-14.

0
0

1 Komentara

  1. Bravo za Radnicki. Izuzetno teska ali i veoma interesantna utakmica u Kragujevcu. Iskreno, ne bi bilo ni neposteno da je Cibona pobedila jer su igrali veoma dobro tokom cele utakmice. Radnicki sa nesto vise zivaca na kraju dosao do pobede. Bice veoma interesantna zavrsnica ABA lige.

    https://hoopsuniverse.net

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter