0
Auto Moto

Promena vozača

Objavljeno: 18.02.13 u 23:57

caterham

Šef tima Katerham, Siril Abitebul veruje da će novi početak sa novim vozačima biti dobar za tim, uprkos tome što sadašnji vozači Čarls Pic i Giedo Van der Garde nemaju iskustvo koje su imali Heiki Kovalainen i Vitalij Petrov, koji su zajedno imali sedam godina iskustva u F1.

Ipak, Abitebul veruje da revitalizacija tima može samo da donese boljitak i da je i pored neiskustva, prevagnula želja da se nešto promeni.

„Mislim da nivo poverenja među nama nije bio dovoljno visok, kako bi nastavili saradnju u obostranom interesu“ izjavio je on o Petrovu i Kovalainenu.

„Mislim da je i to bio delimično razlog zašto smo odlučili da krenemo u sezonu sa potpuno novim ljudima.“

Abitebul je potpisivanje ugovora sa novim vozačima objasnio kao potpisivanje ugovora o namerama, i veruje da će ostati zajedno i kada na snagu stupe nova pravila u 2014.

„Mislim da smo napravili veoma hrabar potez ovim što smo uzeli dva mlada vozača sa jako malim iskustvom. Ipak, to je nešto što smo odlučili da uradimo, kako bi se fokusirali na budućnost. Ima nekih promena za 2014. godinu koje mi ne možemo da menjamo, kao što je na primer uvođenje V6 motora i tome slično, ali ako možemo da kontrolišemo jednu stvar, to je da napravimo dobar tim vozača koji će biti tu i naredne sezone, kao i one tamo…“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter