0
Auto Moto

Niko Hilkenberg je sjajan vozač

Objavljeno: 17.02.13 u 21:43

gutierez

Zauberov ruki, Esteban Gutjerez veruje da će mu činjenica da vozi sa Nikom Hilkenbergom u timu biti veliki plus u razvoju karijere F1 vozača. Hilkenberg je prošle sezone oduvao svog timskog kolegu po broju osvojenih bodova, a na zadnjoj trci u Interlagosu je obišao i vozača Meklarena i vodio trku u nekoliko navrata. Gutjerez, koji je osvojio prvo mesto u GP3 seriji u 2010. godini i završio kao treći u GP2 šampionatu prošle godine, veruje da će mu od velike koristi biti prisustvo Hilkenberga u timu.

„Niko je za mene sjajna referenca. Ima tri godine iskustva, i njegov nivo komunikacije sa timom je izuzetno visok. Za mene, na početku, je veoma važno da budem pored nekoga kao što je on, kako bih mogao da valorizujem svoj potencijal. Veoma je otvoren za timski rad, i do sada imamo sjajnu komunikaciju, i veoma smo sličnog mentaliteta, što je sjajna stvar.“

Gutjerez je obrnuo 252 kruga u prvom predsezonskom testu na Herezu, što je više od svih ostalih. 21. godišnji vozač  kaže da je to bilo sjajno iskustvo i da će morati malkice da poradi na svojoj fizičkoj spremi kako bi mogao da izdrži sve napore.

„Za mene, ovo je potpuno novi tim, jer nikada nisam bio uključen direktno u ovako važan projekat. Ovo je sjajan period za mene i trudim se da se adaptiram i naviknem na procedure. Probali smo različita sedišta, pedale i gume i uglavnom mogu da kažem da sam jako zadovoljan automobilom. Glavna tačka mi je bila da pokušam da radim na svojoj konzistentnosti, i u tome sam uspeo. Srećom, osećao sam se veoma komforno i uspeo sam da obrnem dosta krugova. Posle svega, vrat me je malo boleo i to je nešto na čemu ću morati da radim, ali nije mi veliki problem. Sve ostalo je bilo u redu…“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter