0
AdmiralBet ABA Liga

MZT iznenadio u Zagrebu

Objavljeno: 17.02.13 u 18:50

mzt-tajmaut

Košarkaši MZT-a napravili su veliko iznenađenje u meču 21. kola ABA lige  savladavši Cedevitu u Zagrebu sa 80:78 (20:22, 16:19, 20:20, 24:17), nakon velikog preokreta u poslednjoj četvrtini čime su udaljili šampiona Hrvatske od završnog turnira, a sebe primakli pozicijama koje vode u evropska takmičenja.

Sve do pred kraj treće četvrtine Makedonci su držali rezultatski priključak sa prvakom Hrvatske (52:52), međutim usledio je vrlo dobar period u igri Cedevite koja je serijom od 13:4 došla do viška od devet poena. Učinilo se u tim momentima da je utakmica odlučena, međutim malo po malo Makedonci su se vraćali u igru da bi u poslednji minut ušli sa dva poena viška. Imala je Cedevita napad za vođstvo na 30 sekundi pre kraja, ali igrači su se spetljali lopta je pripala Skopljancima čiji napad je uspešno okončao Ognjen Stojanovski na tri sekunde pre kraja. U poslednjem napadu lopta je išla u ruke Marka Tomasa koji nije uspeo da pogodi trojku sa oko  devet metara.

Najefikasniji u redovima Cedevite bili su Bilan sa 19 i Tomas sa 13 poena, dok su kod gostiju bolji od ostalih bili braća Stojanovski Damjan (14) i Ognjen (13) uz standardno dobrog Gečevskog koji je dodao 13 poena. Nakon ovog meča Cedevita ima skor od 12 pobeda i devet poraza, dok je MZT ostvario učinak od 11 pobeda i 10 poraza.

U nedelju je na programu još jedan meč 21. kola u kojem će od 21 čas u beogradskoj hali Pionir sastati Crvena zvezda Telekom i Partizanm mts.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter