0
ATP

Đoković: Ceo život sebe vidim u tome da radim na razvoju srpskog tenisa

Objavljeno: 15.02.13 u 08:35

djokovic

„Najbolje za Srbiju bi bilo kad bi se otvorio Nacionalni teniski centar, a sa njim i sistem iz kog bi se rađali novi talenti i šampioni, to je osnov za uspeh na duže staze za ovaj kompleksan sport. Tako bi se svima obezbedili uslovi da imaju dom i bazu, gde odmaraju i treniraju, druže se. Danas smo zemlja timskih sportova i to je lepo, ali voleo bih i da se razviju individualni sportovi. Tada sam morao da odem iz zemlje u Nemačku“, izjavio je Novak.

Đoković smatra da bi otvaranje ovakvog centra bilo od velikog značaja.

„Znam koliko mi je pripadnost teniskoj akademiji u Nemačkoj pomogla da se identifikujem sa onim što sam radio i učio. I moja braća su prošla kroz to, ali se bore sa većim zazovima zbog prezimena. Svi očekuju od njih vrhunske rezultate jer im je brat u teniskom vrhu. Ali to Srbiji fali, kolektiv u individualnom sportu“, rekao je prvi teniser sveta.

Dodao je da ga samo aktivno igranje tenisa sputava da se potpuno posveti razvoju tenisa.

„Ceo život sebe vidim u tome da radim na razvoju srpskog tenisa, igranje me samo sputava da imam češće ulogu u tome, ali svako slobodno vreme koristim da razgovaram sa mladim igračima, tako je bilo i sa Nikolom Milojevićem u Australiji. Zato i smatram da bi centar svima bio utočište. To ne bi bilo skupo, svi bi imali beneficije od sistema i nacionalnog centra, a kad bi se centar otvorio, sponzori bi sami dolazili“, rekao je Đoković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter