0
Evroliga

Trojka za pobedu

Objavljeno: 14.02.13 u 20:53

alba-unikaha

Trojkom u poslednjoj sekundi utakmice Markus Vilijams je doneo pobedu Unikahi od 67:65 (22:20, 12:22, 21:9, 12:14) na gostovanju Albi u Berlinu u okviru 7. kola evroligaške grupe E.

U utakmici punoj preokreta u kojoj su i Alba i Unikaha imale šansu za pobedu na kraju je trijumfovao tim iz Malage. Moglo bi da se kaže da su Španci na veće evroligaško iskustvo dobili ovu utakmicu pošto je ekipa Saše Obradovića imala „pola koša“ prednosti i loptu u svom posedu na tridesetak sekundi pre kraja  odnosno gotovo dobijenu utakmicu.

Albatrosi nisu uspeli da realizuju svoj napad, ali ono što nije pošlo od ruke njima jeste Unikahi i to nakon prilično traljavog napada odgovornost je preuzeo Vilijams koji je šutnuo u poslednjim sekundama sa oko sedam i po metara, na nesreću Nemaca lopta je „bez koske“ prošla kroz obruč. Ostalo je 0,6 sekundi do kraja, ali nakon izvedene lopte iz auta nije bilo spasonosnog koša za Albu.

U domaćem timu najbolji su bili Đedović i Tompson sa po 16 poena, dok su se na drugoj strani istakli Simon sa 12 i Vaskez sa 11 poena. Kosta Perović je za goste upisao devet poena i dva skoka.

Posle sedam odigranih kola Unikaha ima skor od tri pobede i četiri poraza i kakvu takvu šansu da se plasira u četvrtfinale, dok je Alba ostala na samo jednom trijumfu uz čak šest izgubljenih utakmica.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter