0
Auto Moto

Timo Glok

Objavljeno: 14.02.13 u 21:26

timo-glok-bmw

Tridesetogodišnji Nemac koji je nedavno raskinuo ugovor sa Marusjom posle dve godine i na sveopšte iznenađenje prešao u DTM šampionat, gde će voziti BMWov automobil, veruje da je pred Marusjom veliki izazov jer će u timu biti dva rukija, Maks Čilton i Luiz Racija.

„Definitivno im neće biti lako, pogotovu na testiranjima, kada treba da napraviš pravu odluku i da kažeš koje su slabe tačke automobila. To je nešto što može da kaže samo neko ko ima određeno iskustvo. Veliki je pritisak na Maksu i Luizu, da dostignu željenu brzinu. To je kritičan deo, kada dođeš sa nekom simulacijom i predviđanjima na stazu, i vidiš da to baš i nije tako, ali nemaš nikoga ko bi ti rekao šta treba da uradiš i u kom pravcu da kreneš.

Marusja mora da nađe stabilne izvore finansiranja, kako bi mogli da naprave iskorak u dobrom pravcu i da rade na razvoju bolida jer veliki timovi neće zaustaviti svoj razvoj i malim timovima je izuzetno teško da ih isprate. Veliki timovi donose na skoro svaku trku neko poboljšanje, dok manji timovi tek na svakoj šestoj trci nešto promene. Napravili smo iskorak sa automobilom, definitivno je brži ove godine, ali to je i zahvaljujući KERS sistemu koji smo počeli da koristimo. Želim im puno sreće…“ – rekao je Glok.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter