1
Košarka

Selektor upozorava: Srpskoj košarci preti ponor

Objavljeno: 14.02.13 u 22:11

Duda-Ivkovic

U opširnom intervjuu koji dao za Večernje novosti selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković izneo je nekoliko zanimljivih ali i zabrinjavajućih zapažanja. Između ostalog Ivković je rekao da je u jednom trenutku propuštena velika šansa za jačanje domaćih klubova, te da nam se ne piše dobro ukoliko nastavi u pravcu u kome se ide.

„Propustili smo jednu šansu pre nekoliko godina. Veliki autoritet što se tiče košarkaške strategije i diplomatije, Bora Stanković je, prilikom dogovora sa Jadranskom ligom na kom je prisustvovao i Đordi Bertomeu iz Evrolige, rekao da je postignut istorijski sporazum. Kada smo imali taj sporazum u rukama, mogli smo šetajući da napravimo svoju ligu, odakle bi naši klubovi direktno otvarali vrata Evrolige, Evrokupa, Evročelendža.

Ali tada je bilo nejedinstvo klubova i nemoć same organizacije. Danas više nemamo Hemofarm, FMP ili neki drugi, uslovno rečeno manji klub, što ukazuje na to da nešto mora da se menja u samom sistemu takmičenja. Nemoguće da je u Srbiji iščeznuo genetski potencijal, talenat. Problem je to što klubovi ne rade 12 meseci. Liga traje samo šest meseci, klubovi su obezglavljeni, bez sredstava. Ako država ne prepozna sve probleme, već samo finansira dva kluba, vidim sve veći ulazak u ponor,“ rekao je Ivković.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Selektor upozorava: Srpskoj koÅ¡arci preti ponor | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Hello there! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okay. I’m definitely enjoying your blog and look forward to new posts.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter