0
AdmiralBet ABA Liga

Lisac: Smirite strasti

Objavljeno: 14.02.13 u 09:23

Roman Lisac

Dešavanja na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća nisu zabrinula čelne ljude ABA lige, koji veruju da se ta tenzija neće preneti i na utakmice regionalnog takmičenja. Generlani menadžer ABA lige Roman Lisac je u razgovoru za „Blic“ preneo je uverenje rukovodstva ovog takmičenja.

„U nedelju će se odigrati utakmica ABA lige između Crvene zvezde i Partizana u „Pioniru“, verujem da neće biti problema u organizaciji, bez obzira na probleme u vašoj košarci koji su se javili za vreme i posle finalnog turnira Kupa Koraća u Kragujevcu“, izjavio je Lisac.

Tenzije koje su nastale na relaciji vodećih ljudi dva kluba, Partizana mt:s i Crvene zvezde Telekom, nisu zabrinule čelnike ABA lige.

„Velika je šteta što se sve to dogodilo u Kragujevcu. Vrhunski događaj je otišao u totalno drugi smer. Sport se igra pred punim tribinama, a ne pred praznim, dešavali su se incidenti i kod nas u ABA ligi, ali kao što je ovaj nisu nikada. Ja volim Srbe i srpsku košarku i zato mi je to jako teško palo, ali ovoga puta sve se dogodilo između srpskih klubova, niko drugi nije kriv, ni ABA, ni Cibona, ni Hrvati, ni Slovenci, već vi sami“, konstatovao je Lisac.

Generalni menadžer ABA lige smatra da će Zvezda organizovati utakmicu na najbolji mogući način.

Crvena zvezda kao organizator treba da reši to na visokom nivou. Zašto ne može? Pa, pomoći ćemo i mi, ne može sada takmičenje da nam stane. Uvek sam optimista, nadam se da će se sve ovo rešiti na najbolji mogući način, da će biti sve u redu između dva kluba“, rekao je Lisac.

Roman Lisac je potom posavetovao Nebojšu Čovića i Duška Vujoševića da supste loptu na zemlju.

„Savetujem ih da smire strasti, imali smo dosta tenzija, mora se sve rešiti i sa navijačima, da se prevaziđu divljanja, jer to nikom ne treba“, rekao je Lisac.

Velika je mogućnost da će se čak tri srpska kluba naći na fajnal foru, a zbog svih dešavanja u srpskoj košarci bilo je pitanje da li bi ABA ligi ponudila Srbiji da bude organizator završnog turnira.

„Poslednjih godina davali smo organizaciju klubovima po konačnom plasmanu na tabeli, tako će biti i ovoga puta. Cilj nam je da to bude Srbija, vi ste dobri, gostoljubivi. Hipotetički gledano, pošto prvoplasirani, trenutno Igokea, ide direktno u Evroligu, ponudićemo organizaciju sledećem – Zvezdi, naravno u saradnji sa gradom. Ako odbiju, na redu je Partizan, a ako i oni odbiju, valjda neće četvrti. Bila to Budućnost, Cedevita ili Radnički„, zaključuje Lisac.

Kragujevac bi mogao da ponovo bude domaćin još jednog završnog turnira.

„Što da ne? Verujemo mi njima. Ipak, razmišljamo da ubuduće izbegavamo takav tip domaćinstva završnice, da ga sklonimo od klubova i organizujemo to kao i u Evroligi. Moramo prvo sa sazremo, i mi kao vođstvo lige, i klubovi, i navijači“, završio je Lisac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter