0
Ostali sportovi

Dudaš: Sve sam podredio Evropskom prvenstvu

Objavljeno: 14.02.13 u 10:52

mihail dudas

Srpski atletičar Mihail Dudaš spreman je za takmičenja koja ga očekuju, a očekuje da će najviše pružiti na Evropskom prvenstvu u Geteborgu. Našeg desetobojca prvo očekuje državno prvenstvo u zatvorenom koje će se održati ovog vikenda u Novom Sadu, a onda, sledeće nedelje na programu je Balkansko dvoransko prvenstvo u Istanbulu.

„Balkanijada je samo finalna provera pred odlazak na Evropsko prvenstvo. Plasmanski ne mogu da očekujem puno iz razloga što moja disciplina ne postoji na ovakvom prvenstvu, te ću se takmičiti u pojedinačnim disciplinama. Opet, postoji mogućnost da uhvatim neku medalju, zavisi od samog takmičenja“, izjavio je Dudaš.

Ipak, ono najbitnije je svakako smotra najbolji evropskih atletičara koje će biti održano u Švedskoj.

„Evropsko prvenstvo mi je zaista važno. Celu zimsku sezonu sam podredio tom takmičenju. Forma polako raste i nadam se dobrom rezultatu. Treninzi trenutno pokazuju da ću biti spreman“ objasnio je Dudaš.

Početkom februara Dudaš je doživeo povredu koja mu je poremetila planove, ali na svu sreću nije bilo ozbiljnijih posledica. Ove godine se održava i Svetsko prvenstvo.

„Ove godine je pik forme Svetsko prvenstvo u Moskvi. Prošli put u Daeguu sam završio na 6. mestu, ali ovog puta se neću zadovoljiti time. Daću sve od sebe da se nađem na boljoj poziciji, sa boljim rezultatom“, ističe srpski desetobojac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter