0
Fudbal

U petak ponovo o „slučaju Kruševac“

Objavljeno: 13.02.13 u 15:22

U sedištu UEFA u petak će biti održana sednica Komisije za žalbe ove organizacije. Jedna od tema sednice biće žalba disciplinskog inspektora UEFA Žan-Samjuela Leube na odluke Kontrolne i disciplinske komisije UEFA povodom incidenata viđenih na revanš utakmici baraža mladih selekcija za odlazak na Prvenstvo Evrope 2013. u Izraelu, a u kojoj su se sastali Srbija i Engleska.

Na osnovu detaljno izvršenog procesa, članovi Kontrolne i disciplinske komisije UEFA izrekli su 13. decembra 2012. kazne igračima i članovima stručnih štabova obe selekcije zbog učešća u nemilim scenama, kao i savezima Srbije i Engleske. Međutim, disciplinski inspektor Leuba se u januaru ove godine žalio na izrečene kazne članovima Komisije za žalbe UEFA. U tom cilju, u petak će biti održana sednica ovog tela.

krusevac-neredi

Podsećamo na koje kazne članovima FS Srbije se žalio Žan-Samjuel Leuba:

1. Da se FSS isključi iz sledećeg ciklusa takmičenja za igrače uzrasta do 21 godine
2. Da se FSS novčano kazni sa 200.000 evra
3. Da se kondicioni trener Andreja Milutinović suspenduje iz svih aktivnosti u vezi sa fudbalom na fiksni period od pet godina, uz zahtev FIFA da se ta suspenzija proširi na ceo svet
4. Da se igrač Nikola Ninković suspenduje na naredne tri utakmice reprezentativne selekcije pod okriljem UEFA

U međuvremenu, FSS je dostavio nove dokaze članovima Komisije za žalbe, bazirajući ih na izrečenom u prvom postupku. Takođe, zatraženo je suočavanje na sednici koja sledi, što je i omogućeno, pa će FSS u petak na licu mesta i uz davanje usmenih iskaza predstavljati Zoran Laković, generalni sekretar i Zdravko Jokić, menadžer organizacije, zadužen za organizaciju utakmice u Kruševcu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter