0
AdmiralBet ABA Liga

Marić: Rešenja uvek ima

Objavljeno: 13.02.13 u 09:01
Alisa Marić
Ministarka omladine i sporta Alisa Marić rekla je danas da postoji dovoljno oštra regulativa za borbu protiv huliganizma, ali je pitanje da li se sprovodi u punom kapacitetu i dodala da joj smeta „ratnička“ retorika među klubovima, javlja agencija Tanjug.
Prošlog vikenda srpski sport potresao je još jedan veliki skandal, prekid finalne utakmice košarkaškog Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu između Partizana i Crvene zvezde.

Meč je zbog incidenata na tribinama, ali i na terenu, na kraju nastavljen u ponedeljak pred praznim tribinama hale Jezero. Trofej je osvojila Crvena zvezda.

„Često se pominje pooštravanje kazni, ali je kaznena regulativa, u stvari, dovoljno oštra. Drugo je pitanje da li se sprovodi u svom punom kapacitetu. U skladu sa svojim nadležnostima, ministarstvo na čijem sam čelu ispitaće sve detalje incidenta i pokrenuti inicijative za još širu društvenu akciju u pogledu borbe protiv nasilja na sportskim terenima“, rekla je Marićeva za Večernje novosti.

Ona je podsetila da je u oktobru prošle godine formiran Nacionalni savet za borbu protiv nasilja u sportu, na čijem čelu su premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

„Rešenja uvek ima i ova vlada je jasno iskazala spremnost da se uhvati u koštac sa problemima. U konkretnom slučaju, meni lično najviše smeta ratnička retorika među klubovima. Razumem afektne situacije i tenziju, ali iz sportskog okruženja morale bi da dolaze poruke smirivanja“, istakla je ministarka.

Beogradski „večiti“ rivali će već narednog vikenda u hali Pionir imati novi košarkaški duel, jer je na programu utakmica u okviru Jadranske lige.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter