Sebastijan Leb

Sebastijan Leb priznaje da nije mogao mnogo toga da uradi kako bi sprečio Ožijea da odnese svoju prvu pobedu sa VW timom u WRCu. Francuz, koga nećemo gledati sve do Relija Argentine u maju, poveo je na početku kada je osvojio superspecijal, ali onda je izgubio više od 31 sekunde u petak…

Leb kaže da je vozio najbrže što je mogao i da i pored toga, nije uspeo da smanji razliku koju je Ožije napravio sjajnom vožnjom.


„Išao sam do krajnjih granica. Sve sam probao što sam mogao“ izjavio je Leb.

„Odvozao sam nekoliko sjajnih deonica ali sam napravio i nekoliko grešaka, sve sam probao, ali nisam uspeo. Dosta sam se trudio da održim pritisak na Ožijeu, iako sam bio svestan da ću jako teško nadoknaditi 30 sekundi zaostatka. Ožije je bio fantastičan, nije gubio mnogo vremena i malo po malo… napravio je dobru prednost. Mi smo bili dobri takođe, ali ne dovoljno…“

Leb kaže da su problemi koje su imali tokom petka rezultat loših izbora i pogrešnog setovanja, što je već u kvalifikacijama bilo vidljivo, kada je zaostao 3,4 sekunde za Ožijeom.

„Nisam tako dobro startovao u kvalifikacijama i napravio sam loše vreme. Možda sam delovao malo uspavano, ali neznam razlog. Možda sam ostario… Posle kvalifikacija sam počeo da menjam setap i mislio sam da je možda u svemu tome bio problem, ali sam pogrešio i izgubio 30 sekundi, a kada se to desi u Švedskoj, i drugi vozač koji je u prednosti vozi bez greške, šanse da ga uhvatite su minimalne.”