0
Evrokup

Raković vodio Bilbao do pobede

Objavljeno: 12.02.13 u 22:29

rakovic-milovan

U utorak su odigrane tri utakmice Last 16 faze Evrokupa posle kojih se još više zakomplikovala situacija u grupi J.

Valensija je pobedom u produžetku protiv Rige u gostima od 103:96, i to posle 22 poena zaostatka tokom meča, došla do skora od tri pobede i dva poraza, koliko imaju i Letonci. Isti učinak ima i Bilbao nakon trijumfa u Češkoj protiv Nimburka sa 83:69.

Valensiju su do trijumfa u Rigi vodili Doelman sa 23 i Dubljević i Ribas sa po 18 poena, dok je naš Stefan Marković imao osam poena i četiri asistencije. Na drugoj strani najbolji je bio Erl Roland sa 29 postignutih poena, ali nije imao pravu pomoć od saigrača.

Na utakmici u Češkoj blistao je Milovan Raković koji je bio najbolji u redovima Bilbaa sa 18 poena i tri skoka, a dobru partiju pružio je i Vasilijadis koji je postigao 17 pogodaka. U ekipi Nimburka bolji od ostalih bili su iskusni Rančik sa 19 i Benda sa 17 poena.

U grupi K Kahasol je doživeo i peti poraz pošto je na svom terenu poražen od poljskog Stelmeta sa 85:81. Ovaj meč je bio bez rezultatskog značaja pošto su se nakon četiri odigrana kola u četvrtfinale plasirali Lokomotiva iz Kubanja i Spartak iz Sankt Peterburga.

U španskoj ekipi najefikasniji je bio Holand sa 15 poena, Luka Bogdanović je dodao 10, dok se Milenko Tepić za sedam minuta u igri nije upisao u listu strelaca. U redovima pobednika blistao je Volter Hodž koji je uz 31 poen imao pet asistencija i tri skoka (indeks korisnosti 42).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter