0
Evrokupovi

PSŽ slavio na Mestalji

Objavljeno: 12.02.13 u 22:45

laveci-ibrahimovic
PSŽ je na korak od četvrtfinala, pošto je u prvom meču na Mestalji savladao Valensiju sa 2:1! Ekipa Karla Anćelotija je mogla i do pobede od 2:0, ali su primili pogodak u 90. minutu koji daje nadu Valensiji.

Od prvog minuta je Anćeloti na teren poslao Ibrahimovića, Lavecija, Pastorea i Muru, a upravo su ovi igrači najzaslužniji za trijumf. Prvi pogodak viđen je u 10. minutu posle sjajnog duplog pasa Ezikelja Lavecija i Lukasa Mure, Argentinac je izašao ispred Guaite i opalio po lopti iz sve snage, a golman Valensije nije stigao ni da podigne ruke… A meč je rešen u 43. minutu kada je Havijer Pastore zatresao mrežu, a gol ide na dušu Guaite, kome je lopta prošla kroz noge. Dok kod prvog gola ima opravdanje jer je Laveci šutirao jako i iz blizine, sada ga zaista nema.

Pokušala je Valensija makar da smanji rezultat u nastavku, kako bi imala kakve takve šanse u revanšu, ali nisu to dozvbolili fudbaleri PSŽ-a, koji su igrali bez povređenog Tijaga Silve, a odličan posao su u odbrani odradili Aleks i Sako. Sve do 90. minuta je PSŽ imao 2:0, Ibrahimović i Laveci su imali prilike i da povećaju prednost, promašili su ih, a onda je usledila kazna. Centaršut na Adila Ramija koji matira Sirigua i daje nadu svom timu. A onda u drugom minutu sudijske nadoknade Ibrahimović gubi jednu loptu, pravi faul, a zatim nakon toga ide otvorenim stopalom na Guardada i dobija direktan crveni karton.

Revanš meč na Parku prinčeva biće odigran 6. marta, a Valensija će zbog ovakov finiša meča ipak imati svoju šansu u Parizu, dok će PSŽ bez Ibrahimovića i Veratija morati da traži prolaz dalje.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter