1
Fudbal

Nigerija na krovu Afrike

Objavljeno: 10.02.13 u 21:40

mba-nigerija
Nigerija je novi šampion Afrike! Oni su u finalu Afričkog kupa nacija savladali Burkinu Faso sa 1:0 i tako obradovali svoju naciju. Nigerija je bila favorit pred ovaj meč, imaju iskusniji tim, kvalitetnije igrače, a ovoga puta Burkini Faso borbenost i srce nisu mogli da donesu rezultat.

Gol odluke u finalu dao je Sandej Mba u 40. minutu, posle akcije u kojoj je prvo šutirao Mozes, a lopta se odbija do ovog veziste koji je sjajno prihvatio, prošao nekoliko metara i sjajnim udarcem sproveo loptu u mrežu.

Burkina Faso nije imala ozbiljnije prilike na ovom susretu, Nigerija je pokazala da je bolja i zasluženo preuzela titulu šampiona Afrike od Zambije. Sledeći šampionat Afrike je za dve godine.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Nigerija na krovu Afrike | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Spot on with this write-up, I really suppose this web site needs rather more consideration. I’ll most likely be once more to learn much more, thanks for that info.
    CCrichtonDavesona

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter