0
Košarka

Duda predložio ograničenje broja stranaca

Objavljeno: 10.02.13 u 10:45

Ivkovic

Selektor Srbije Dušan Ivković iskoristio je utakmice Kupa Radivoja Koraća da se uveri u trenutnu formu potencijalnih reprezentativaca.

On je nakon meča između Mega Vizure i Partizana prizano u razgovoru sa novinarima da je ideja o ograničenom broju stranaca u domaćim takmičenjima upravo potekla od njega. Duda Ivković je objasnio kako je došlo do te ideje.

„U vreme kada sam bio profesnionalac u KSS, ta ideja je, pre svega, potekla od mene. Insistirao sam da na neki način napravimo prostor našim mlađim igračima. Pa, gde će da se razvijaju, ako neće kroz našu ligu? U razgovoru sa mojim velikim prijateljem Sašom Danilovićem, koji je bio član UO, kada je Partizan igrao recimo sa Marićem i Vranešom, rekao sam mu da će ovakav predlog pravila kakav je danas da ide na Skupštinu. On je u šali rekao: „Meni će da igraju ovi, a naši talenti neka igraju kod tebe u reprezentaciji“, rekoa je Ivković.

Selektor košarkaška reprezentacije Srbije prokomentarisao je i ekipu Mega Vizure koja je namučila Partizan u polufinalu Kupa Radivoja Koraća.

Dejan Milojević jako dobro vodi tim. Našao je Marjanoviću mesto gde dominira, u igri u kojoj je najjači. Što se tiče Micića, to je igrač koji je praćen, jako ga dobro poznajem. Uz sve malere koje je imao, posle operacije, izuzetno je značajno za njega i našu košarku da se vraća“, istakao je Ivković.

Povratak na parket posle neugodne povrede Novice Veličkovića posebno je obradovao Ivkovića.

„Očigledno je da nije spreman. Kada sam ga video pre desetak dana imao je samo jedan trening. Srećan sam što je Novica igrao. On je pozitivna ličnost i sigurno je dao doprinos mladim igračima Mege da odigraju na ovakav način protiv Partizana“, konstatovao je selektor Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter