0
Tenis

Bojana nije izdržala

Objavljeno: 10.02.13 u 15:40

Bojana Jovanovski

Reprezentacija Slovačke povela je sa 2:1 u Fed kupu protiv Srbije, nakon što je Jana Čepelova u prvom meču drugog dana bila bolja od Bojane Jovanovski sa 2:1, po setovima 5:7 7:5 11:9.

Sledeći meč koji je na programu igraće Vesna Dolonc i Danijela Hantuhova, a ukoliko Slovakinja pobedi to će biti kraj za Srbiju u ovogodišnjem takmičenju za Fed kup.

Pošto Dominika Cibulkova zbog bolesti nije mogla da nastupi umesto nje je na megdan Bojani Jovanovskoj izašla Jana Čepelova.

Treba imati u vidu da je Jovanovski uprkos povredi odlučila da nasutpi drugog dana Fed kupa u Nišu.

Ceo meč protekao je u vrlo izjednačenoj igri obe teniserke. Prvi set bolje je otvorila Srpkinja, pa je vrlo brzo bilo 3:1 za Bojanu. Međutim Čepelova odmah uzvraća udarac i sa dva brejka pravi preokret i stiže do 4:3, ali Jovanovski uzvraća brejk i stiže do izjednačenja.

Niška publika tada je podigla našu teniserku i pošto su obe igračice bile sigurne na svoj servis pri rezultatu 6:5 za našu teniserku, Čepelova je podlegla pritisku i Bojana pravi brejk za 7:5 u prvom setu.

Slovačka teniserka u drugom setu počela je da igra ofanzivnije i vrlo brzo je povela sa 2:0.  Bojana se tada vraća u igru i osvoja naredna tri gema.

Usledio je potom siguran gem Čepelove, a potom po brejk na obe strane. Bojana potom čuva svoj servis i dolazi do 5:4, ali tada Slovakinja uzima tri gema zaredom i drugi set osvaja rezultatom 7:5.
Odlučujući set Bojana je bolje otvorila lako povela sa 2:0, ali je Čepelova uzvratila istom merom. Jovanovski potom osvaja peti i šesti gem i stiže na 4:2. Međutim Čepelova je sledećih tri gema odigrala sjajno i došla na 5:4. Slovakinja je tada servirala za meč ali je naša teniserka koja je malo pre toga bila na ivicimsuza odigrala briljantno i uzela je servis protivnici za 5:5.

Potom je krenula drama, jer se meč igrao na dva razlike u gemovima. Sve do 17. gema teniserke su čuvale svoj servis ali je onda Slovakinja napravila brejk, međutim Bojana je potom uzvratila istom merom i na semaforu je stajalo 9:9. Ipak Čepelova pravi veću sledećem gemu novi brejk, a potom na svoj servis stiže do prve dve meč lopte koje nije iskoristila, ali jeste treću za 11:9 i pobedu u maratonskom meču koji je teajao skoro tri i po sata.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter