0
Košarka

Grci zaustavili srpske kadete

Objavljeno: 09.02.13 u 21:23

Srbija - Grčka

Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je drugo mesto na prestižnom turniru u Sakariji pošto je u finalu poražena od Grčke sa 53:44 (14:9, 12:15, 10:8, 17:12). Zanimljivo je da su do finala obe selekcije došle bez ijednog poraza.

„Momcima nemam šta da zemerim, dali su sve od sebe i zaslužuju čestitke. Posle generacije Nikole Pekovića i Nemanje Aleksandrova ovo je prva generacija koja je došla do finala u Sakariji, svakako najprestižnijeg kadetskog turnira na svetu. U finalu smo pružili maksimum, sveli selekciju Grčke na samo 53 poena, imali 13 skokova više, ali smo mnogo toga promašili u napadu.

Čak 13 puta smo bili neprecizni sa linije slobodnih bacanja. Napravili smo dobru podlogu pred završne pripreme pred Evropsko prvenstvo u Ukrajini, proverićemo još kandidata, ali je sigurno da imamo dosta potencijala i razloga za optimizam“ – rekao je Dejan Mijatović, selektor U16 reprezentacije Srbije.

Jedini sa dvocifrenim učinkom u našoj selekciji bio je Stojanović koji je uz 13 poena dodao i devet skokova, a pored njega istakao se i Stefan Peno sa sedam poena i šest skokova. Peno je inače proglašen za najboljeg asistenta na turniru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter