0
Košarka

Zvezda prejaka za Vojvodinu

Objavljeno: 08.02.13 u 23:03

kk zvezda

Košarkaši Crvene zvezde Telekom savladali su u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća ekipu Vojvodine Srbijagasa rezultatom 97:72 (27:20, 24:22, 24:18, 22:12). Beogradski crveno-beli su se plasirali u polufinale gde će se sastati sa domaćinom završnog turnira ekipom Radničkog koja je bila bolja od Metalca.

Trener Zvezde Vlada Vukoičić susret je započeo u najjačem sastavu što je donelo rezultat, jer su crveno beli već tokom prve četvrtine došli do dvocifrene prednosti. Ipak, novosađani u drugom periodu dolaze do samo četiri poena zaostatka, ali Zvezda pred kraj poluvremena pojačava i predvođena raspoloženim Nelsonom odlazi na odmor sa 51:42.

Prednost koju je stekla, Crvena zvezda je postepeno povećavala, pa je do kraja treće perioda bilo plus 15. U poslednjoj deonici beograđani su imali i 30 poena viška. Izabranici Vlade Vukoičića rutinski meč privode kraju i zakazuju duel sa Radničkim u polufinalu.

Najefikasniji košarkaši Crvene zvezde Bili su Damarkus Nelson i Igor Rakočević sa po 19 postignutih poena, a odlični Boris Savović je zabeležio dabl dabl sa 15 poena i 10 skokova. Sjajni Radovan Marković sa 22 postignuta poena nije bio dovoljan da se ozbiljnije ugrozi ekipa Crvene zvezde.

U subotu su na programu polufinalne utakmice, a u prvom duelu sastaju se Mega Vizura i Partizan od 17 časova, dok će se za drugo mesto u finalu boriti Radnički i Crvena zvezda od 21 čas. Finale je na programu u nedelju 10. februara od 21 čas.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter