0
Domaći fudbal

Terali me da nameštam mečeve

Objavljeno: 07.02.13 u 20:07

Nikolas Asprogenis

Celu Evropu, ako ne i svet potresa priča oko nameštanja utakmica, Srbiju u joj niko nije spomenuo, a onda se javio Kipranin Nikolas Asprogenis, koji tvrdi da toga ima i kod nas.

On kaže da je iz Partizana otišao zato što su ga terali da namešta mečeve, a on u tome nije želeo da učestvuje.

Asprogenis je u izjavi za portal sport26, rekao da su ga mafijaši zvali i nudili mu 5.000 evra da namesti meč, da on to nije želeo i da je saznavši kako srpskim sportom vlada mafija otišao iz Beograda.

„Vratio sam se na Kipar pošto sam video da u Srbiji fudbal preuzima mafija. Nije bitno koliko si dobar nego kakvu kombinaciju imaš. Kriminal je zavladao fudbalom i rešio sam da se sklonim od pritisaka. Ništa u životu nisam radio zbog para, a fudbal sam igrao samo iz ljubavi.

Stao sam na gol Partizana sa 19-20 godina i odmah sam imao veliki vanfudbalski pritisak. Zvali su me neki mafijaši telefonom pred mečeve i nudili pare za namestim utakmicu. Čulo se s druge strane žice: “Ej mali, daćemo ti 5.000 evra da pustiš gol“. Nije to moglo… Smučilo mi se se sve to, morao sam da odem.

Iz Partizana sam otišao u Anartozis, gde sam bio u drugom planu. Bio sam na pozajmici u Arisu i Anartozisu, gde nisu poštovali moj ugovor, da bi na kraju stigao u Pafos. Tamo sam počeo da branim, ali sam rešio da odem kada su mi čelnici kluba rekli da namerno pustim da mi protivnici daju gol. Kada sam to čuo, spakovao sam stvari i otišao“ – rekao je Asprogenis.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter