0
Košarka

Zvezda favorit obezvređenog takmičenja

Objavljeno: 06.02.13 u 14:24

Duško-Vujošević

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević u svom stilu je prokomentarisao dešavanja pred predstojeći završni turnir u Kupu Radivoja Koraća. Vujošević smatra da je ovo takmičenje obezvređeno činjenicom da sem trofeja ono ništa drugo ne donosi. A šta je bitnije od trofeja?

„Predstoji nam Kup takmičenje koje je u potpunosti obezvređeno. Sem trofeja, koji je sam po sebi uspeh, nema nikakvog takmičarskog značaja. Žalosno je da se sve svelo samo na Jadransku ligu, žalosno je to za srpsku košarku i neko za to mora da snosi odgovornost. Sve nas koji vodimo košarku sigurno boli kad domaća takmičenja poput Superlige i Kupa Radivoja Koraća nemaju nikakav značaj. Pod hitno mora da se pronađe način kako bi se vratio značaj naših takmičenja, jer ovako ne može. Prosto je neverovatno da sa prostora cele bivše Jugoslavije samo dva tima igraju u Evroligi“, konstatuje Vujošević.

Međutim, trofejni trener Partizana ističe da motiva neće nedostajati, kako zbog velikog rivaliteta klubova, tako i zbog činjenice da je Partizan proteklih godina bio apsolutni vladar u domaćim takmičenjima.

„Sa druge strane, ne može se reći da ekipe neće biti motivisane u Kragujevcu. Želja svakog sportiste je da pobedi, pa makar to bilo i u prijateljskoj utakmici. Partizan dugo vlada u Srbiji, ima 11 uzastopnih titula i želja ostalih ekipa je da pokažu sav svoj kvalitet i napredak. Da bi to dokazali potrebno je da pobede Partizan“ zakjlučio je trener Partizana.

Duško Vujošević je ulogu favorita za osvajanje „Žućkove levice“ prepustio večitom rivalu, a crno bele vidi kao trećeg favorita.

Košarkaši Partizana u četvrtfinalu igraju sa Slobodom, a meč je na programu u četvrtak 7. februara sa početkom u 21 čas. Pobednik ovog duela sastaće se sa boljim iz susreta Mega Vizure i Vršca.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter