0
Košarka

Vukoičić razmišlja samo o Vojvodini

Objavljeno: 06.02.13 u 15:02

vukoicic-ruke

„Ove godine nisam imao mnogo prilike da pratim Vojvodinu, gledao sam samo nekoliko utakmica, ali vrlo dobro ih poznajem iz prethodne sezone. Zadržali su vrlo sličnu filozofiju, imaju praktično identičan kostur tima, jer je šest, sedam vodećih igrača ostalo u ekipi, tako da se sa te strane u njihovoj igri nije mnogo toga promenilo.

Izuzetno ih poštujem i smatram da su jedan od najozbiljnijih kandidata za plasman u polufinale domaćeg plej-ofa što će im omogućiti igranje u Jadranskoj ligi naredne sezone. Zato mislim da smo dobili najtežeg mogućeg protivnika u prvom meču. Sa Mega Vizurom nismo mogli da se ukrstimo jer su oni takođe bili u prvom šeširu, a tabela pokazuje da je Vojvodina najbolje plasirana ekipa od svih ostalih učesnika iz Košarkaške lige Srbije. Iz tog razloga smatram da nam žreb nije bio naklonjen“, rekao je Vukoičić.

Na pitanje sa kakvim ambicijama Crvena zvezda putuje u Kragujevac na završnicu Kupa, Vukoičić je odgovorio:

„Ambicije Zvezde su nepromenjene, bez obzira na takmičenje i gde se ono igra. Mi definitivno idemo na trofej. Mislim da nismo u poziciji da pretimo i to i ne readimo, jer imamo najteži raspored.

U slučaju trijumfa nad Vojvodinom već sledećeg dana bi trebalo da igramo sa domaćinom, ako ne bude nekih iznenađenja. Mogu da kažem da je Radnički blagi favorit, jer igra izvanredno, ima sjajnog trenera, a kao domaćin i sigurno publiku iza sebe. Sama njihova kandidatura za domaćinstvo završnog turnira Kupa je automatski pokazatelj da oni žele da ga osvoje.

O težini našeg puta do pehara govori i podatak da bismo eventualnim plasmanom u finale u samo 50 sati igrali tri veoma teške utakmice što naš posao dodatno oteževa, ali nas i dodatno motiviše. Protivnik bi nam najverovatnije bio Partizan koji ima daleko bolji raspored. Dakle, naša situacija nije nimalo prijatna, ali obaveza kluba je da se ide na najviši mogući plasman.“

Vukoičić ne beži od uloge favorita, ali je deli sa ekipama koje se takmiče u Jadranskoj ligi.

„Mislim da nije velika mudrost i filozofija ako kažem da timovi iz Jadranaske lige imaju prednost. Mi ne bežimo od našeg cilja, ali Radnički kao domaćin je u boljoj poziciji, a Partizan favorizuje lakši raspored. Sve te okolnosti nama pojačavaju motivaciju i daju neku vrstu dodatne budnosti“, obrazložio je trener Crvene zvezde.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter