0
Košarka

Valančijunas najbolji Evropljanin, Janković deveti

Objavljeno: 06.02.13 u 21:32

jankovic-nikola

Stručnjaci i navijači drugu godinu uzastopno za najboljeg mladog igrača Evrope proglasili su Litvanca Jonasa Valančijunasa (Toronto Reptors), koji je trijumfovao ispred Darija Šarića (Cibona) i Lea Vestermana (Partizan), a među pet najboljih nalaze se još Mario Hezonja (Barselona) i Davis Bertans (Partizan).

Ispred Nikole Jankovića (Šarlroa) našli su se još Sergej Karašev (Trijumf), Klemen Prepelič (Olimpija), Alehandro Abrines (Barselona), a listu od 10 najboljih zaključio je Nikola Ivanović (Budućnost).

Zanimljivo je da se među 10 najboljih nalazi čak pet košarkaša koji igraju u Jadranskoj ligi u čemu je ovo regionalno takmičenje nadmašilo čak i ligu Endesa.

Podsetimo da je Janković jedan od najvećih talenata u Srbiji, ali da je kada je napunio 18 godina odlučio da ne potpiše profesionalni ugovor sa Crvenom zvezdom, u čijim mlađim kategorijama je igrao, već je odlučio da ode u inostranstvo, tačnije Belgiju.

Interesantno je takođe da se među prvih pet nalaze i dva košarkaša Partizana, ali na nesreću radi se o Francuzu (Vesterman) i Letoncu (Bertans) od kojih naša košarka neće imati više nikakve koristi kada napuste crno-bele.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter